News Flash:

Scenariu roșu de COVID, în Timiș, pentru grădinița din Giarmata și liceul din Periam

25 Septembrie 2020
958 Vizualizari | 0 Comentarii

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit la Prefectura Timiș, joi, 24 septembrie, a hotărât schimbarea scenariului pentru desfășurarea cursurilor la unele instituții de învățământ din județul Timiș. A fost adoptat scenariul roșu pentru Grădinița cu Program Prelungit Giarmata și pentru Liceul Teoretic Periam.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit în ședință extraordinară a emis Hotărârea în baza căreia se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față la Liceului Teoretic Periam (unde a crescut rata de infectare la mia de locuitori la nivelul localității), cursurile desfășurându-se online, în scenariul roșu, până la modificarea ratei de infectare cu SARS – CoV -2. La Periam, rata de infectare este peste 3 la mia de locuitori, iar la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Periam este un focar activ de coronavirus, cu 11 cazuri.

De asemenea, a fost aprobată schimbarea din scenariul galben în scenariul roșu la Școala Gimnazială Giarmata pentru Grădinița cu Program Prelungit Giarmata, până în 8 octombrie. Aici sunt infectate cu Covid-19 trei îngrijitoare. La Liceul Teoretic Periam învață 593 elevi, iar la Grădinița cu Program Prelungit Giarmata 132 de preșcolari.

„Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată ținându-se cont de propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și având în vedere Hotărârile Consiliilor de Administrație ale Consiliului de Administrație al Liceului Teoretic Periam și a Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Giarmata – emise cu avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș. Deciziile au fost luate din cauza faptului că, la nivelul unităților de învățământ, au apărut cazuri de infectare cu virusul SARS COV2”, transmite Instituția Prefectului Timiș.

Alte patru unități de învățământ din Timiș sunt în scenariul roșu din cauza cazurilor de Covid-19: Școala nr. 19 (3 cadre didactice confirmate), Liceul Logos (6 cadre didactice cu coronavirus), Liceul Grigore Moisil, cu corpul de clădire de pe strada Ghirlandei, unde urmează cursurile clasele de liceu (trei elevi confirmați cu SARS-Cov2) și Școala Gimnazială Bencecu de Sus (un cadru didactic confirmat cu Covid-19 și 9 cadre didactice în izolare la domiciliu).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005063 (s)