News Flash:

Incă două școli din Timiș în scenariul roșu, din cauza Covid-19

22 Septembrie 2020
990 Vizualizari | 0 Comentarii
profesoriscoalafotogenerica

Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au hotărât, marți dimineață, schimbarea scenariului pentru desfășurarea cursurilor a două școli din Timiș: Liceul Grigore Moisil din Timișoara (doar pentru clasele de liceu) și Școala Gimnazială din Bencecu de Sus.

Cursurile care presupun prezența fizică a elevilor se suspendă pentru 14 zile, iar elevii de la cele două școli le vor face online, în tot acest timp.

La Liceul Grigore Moisil au fost depistați trei elevi cu Covid-19, iar cursurile se suspendă numai pentru clasele de pe liceu, care desfășoară cursuri pe strada Ghirlandei nr. 4, unde învață 565 de elevi.

La Școala Gimnazială Bencecu de Sus a fost depistat un cadru didactic cu coronavirus, iar 9 cadre didactice sunt în izolare. Aici învață 90 de elevi.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit în ședință extraordinară, a emis Hotărârea în baza căreia se suspendă temporar cursurile care presupun prezența față în față la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara, pentru activitatea din sediul de pe str. Ghirlandei nr. 4, cursurile urmând a se desfășura online (scenariul roșu), începând cu data de 22 septembrie 2020 pentru o perioadă de 14 zile. Același comitet a hotărât suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față la Școala Gimnazială Bencecu de Sus, structură a Școlii Gimnaziale Pișchia, cursurile desfășurându-se online (scenariul roșu), începând cu data de 22 septembrie 2020 pentru o perioadă de 14 zile.

„Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată ținându-se cont de propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și având în vedere Hotărârile Consiliilor de Administrație ale Liceului Teoretic Grigore Moisil din Timișoara și Școlii Gimnaziale Pișchia – emise cu avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș. Deciziile au fost luate din cauza faptului că, la nivelul școlilor, au apărut cazuri de infectare cu virusul SARS COV2”, transmite Instituția Prefectului Timiș.

În Timiș, Liceul Logos și Școala Avram Iancu sunt deja în scenarii roșii, din cauza infectărilor cu coronavirus.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005524 (s)