News Flash:

Replica Guvernului dupa acuzatiile USR privind o Ordonanta de Urgenta elaborata in secret

28 Decembrie 2022
665 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Proiectelor Europene

Ministerul Proiectelor Europene raspunde acuzatiilor USR privind existenta unei Ordonante de Urgenta secreta referitoare la fondurile UE, precizand ca actul normativ va fi prezentat cand va avea ”o forma suficient de matura”, informeaza News.ro.

„Ministerul Investisiilor si Proiectelor Europene lucreaza in prezent la un act normativ care a fost supus consultarilor tuturor structurilor de gestiune si control al fondurilor europene desemnate ca responsabile de gestionarea celor 16 programe operationale aferente perioadei de programare 2021-2027. Actul normativ o sa fie pus in consultare publica atunci cand o sa aiba o forma suficient de matura in acest sens, respectand toate procedurile legale si de tehnica legislativa. Nici nu s-a adus in discutie introducerea in Guvern in cursul sedintei din 28 decembrie”, a transmis ministerul condus de Marcel Bolos.

USR a acuzat marti ca ministrul PNL Marcel Bolos vrea sa adopte in sedinta de guvern de miercuri o ordonanta de urgenta elaborata in secret, care ar trebui sa reglementeze domeniul fondurilor europene 2021 - 2027, cateva zeci de miliarde de euro. Potrivit USR, ”Ordonanta ar fi trebuit sa apara pe siteul MIPE, in consultare publica, dar nu a fost publicata. Mai grav, ordonanta va fi o surpriza si pentru ceilalti ministri pentru ca a fost scrisa de un grup secret”.

”Ordonanta secreta de la Fonduri va provoca probleme uriase. In loc sa simplifice si sa descentralizeze fondurile europene regionale, Bolos vine cu o ordonanta care dicteaza la nivel de lege cum arata formularele, cum sunt ghidurile, ce culoare sa aiba hartia igienica si cat sa fie dantela de la perdea la fiecare agentie de dezvoltare independenta. De fapt, lui Marcel Bolos ii este frica sa semneze ordine de ministru pentru a rezolva problemele si atunci emite OUG-uri pe banda rulanta, pentru ca asa nu raspunde pentru nimic”, a sustinut Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR si fost ministru al Fondurilor europene.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2623 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005166 (s)