News Flash:

Politistii de penitenciare dezaproba modificarea legii pensiilor militare de stat: 'Intentia ministrului Budai este iresponsabila si inconstienta'

20 Decembrie 2022
596 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii de penitenciare

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) dezaproba masura luata de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) de a modifica conditiile de pensionare ale politistilor, militarilor si politistilor de penitenciare si solicita clasei politice (PNL-PSD-UDMR) sa-si revizuiasca optica si discursul public in ceea ce priveste pensiile militare de stat, deoarece mediul extern (geo-politic) este foarte diferit in prezent fata de momentul negocierii PNRR, se arata intr-un comunicat de presa.

Presedintele federatiei sindicatelor din penitenciare, Cosmin Dorobantu, considera intentia ministrului Marius BUDAI ca fiind una iresponsabila si inconstienta, in contextul mentinerii conflagratiei de la granitele Romaniei, intrucat va determina ca mii de angajati din politie, armata si din penitenciare sa depuna cereri de incetare a raporturilor de serviciu prin pensionare sau demisie. „Degeaba cumparam armament, munitie si tehnica militara de ultima generatie, daca nu o sa mai aiba cine sa le foloseasca”, sustine acesta.

„Institutiile de forta ale statului trec prin cea mai grea perioada din ultimii 30 de ani. Deprofesionalizarea politiei, armatei si penitenciarelor a atins cote alarmante in ultimii ani. Peste 40% dintre politisti, militari si politisti de penitenciare au sub 5 ani vechime, situatie care a condus la o scadere dramatica a profesionalismului, integritatii si asumarii in sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala. Neaplicarea legii salarizarii unitare si mentinerea inechitatilor in ceea ce priveste pensiile militare de stat, lasa impresia unui complot al clasei politice impotriva politistilor, militarilor, politistilor de penitenciare si o amenintare grava la adresa statului de drept.

Majorarea bazei de calcul folosite pentru stabilirea pensiei militare de stat de la 6 la 12 luni consecutive din ultimii 5 ani din activitatea politistilor, militarilor si politistilor de penitenciare nu rezolva problema deficitului de la pensii care “atarna” asupra finantelor publice, asa cum a considerat Comisia Europeana.

In realitate, masura care se vrea impusa de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) ar face o economie de maxim 7-8% la bugetele institutiilor de forta ale statului, in timp ce marea evaziune nu este eradicata, iar profiturile marilor corporatii nu sunt impozitate. Cu toate acestea, statul roman face economie cu pensionarii militari si promite cresteri ale pensiilor civile care nu acopera nici macar jumatate din inflatia reala, in timp ce, in aceasta iarna, romanii au inceput sa moara de frig si de foame in case”, transmite liderul FSANP.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006454 (s)