News Flash:

Dupa ce Nicolae Ciuca s-a spalat pe maini, PSD a gasit 'solutia': 'Formularea din lege este neclara'

20 Decembrie 2022
335 Vizualizari | 0 Comentarii
PNL PSD 1

PSD va propune, in coalitia de guvernare, ca Executivul sa dispuna in regim de urgenta eliminarea reglementarii privind depunerea unei declaratii pe proprie raspundere in care trebuie precizat locul consum la care se acorda preturile plafonate la energie electrica.

„Formularea din lege este neclara, iar aplicarea ei ar introduce discriminari, in special in cazul chiriasilor care se incadreaza in limitele de consum pentru care se acorda preturi mai mici la energia electrica. Totodata, o astfel de cerinta creeaza probleme majore la nivelul furnizorilor de energie electrica in privinta gestionarii unui numar mare de declaratii ce ar trebui depuse intr-un termen foarte scurt. Nu in ultimul rand, in forma actuala, reglementarea descurajeaza economisirea de energie pentru categorii largi de cetateni, ceea ce contravine politicii stabilite la nivelul Uniunii Europene”, arata comunicatul de presa de marti al PSD.

Prin urmare, PSD va propune revenirea la formularea care a fost adoptata de Senat, care nu continea aceasta prevedere.

Vor fi mentinute insa declaratiile pe proprie raspundere in cazul familiilor cu cel putin trei copii, familiilor monoparentale si al persoanelor cu dizabilitati care au nevoie de aparatura medicala, mai arata sursa citata.

„In aceste situatii, declaratia pe proprie raspundere este necesara pentru acordarea unui beneficiu special, destinat exclusiv acestor trei categorii de consumatori”, conchid social-democratii, in comunicatul de presa.

Premierul Nicolae Ciuca a declarat miercuri, 14 decembrie, cu referire la romanii care trebuie sa depuna declaratie pe propria raspundere pentru a beneficia de pret plafonat la energie, ca este responsabilitatea Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie sa vina cu o solutie.

„Este vorba de o procedura tehnica. Daca intr-adevar exista acest aspect, atunci, asa cum s-a facut de fiecare data, Autoritatea Nationala de Reglementare Energetica trebuie sa gaseasca formula prin care, odata ce legea a fost aprobata, normele tehnice sa prevada si modul in care solutioneaza aceasta problema”, a spus Nicolae Ciuca.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006929 (s)