News Flash:

Remedii pentru ochi uscati si obositi

12 Aprilie 2018
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
ochi rid

Ochii sunt expusi zilnic intemperiilor vremii, indiferent ca vorbim de soare, vant sau ger, si, in timp, se pot sensibiliza, cu atat mai mult cu cat nu le oferim o protectie adecvata. Prima manifestare, chiar daca nu afecteaza in mod direct calitatea vederii, este senzatia de ochi uscati si obositi. In lipsa unui tratament sau a unei ingrijiri atente, pot aparea iritatia, arsura si chiar inflamarea globului ocular. Este important sa depistam intocmai cauzele care au dus la aparitia acestui simptom deoarece exista si o serie de boli care se manifesta astfel. 

Oboseala oculara este cauzata, in primul rand, de privitul un timp indelungat la televizor sau la monitorul calculatorului, insa, poate fi resimtita si de persoanele care, prin prisma jobului, trebuie sa citeasca sau sa sofeze excesiv. Acest simptom este deseori insotit si de uscaciunea ochilor, cauza a vantului, frigului, prafului, fumului sau aerului uscat din atmosfera, insa, poate fi si simptom al unei boli denumita keratoconjunctivita sicca.

Acestea sunt cauzele ochilor uscati si obositi
Faptul ca lacrimile sunt produse in cantitati insuficiente sau compozitia lor nu este cea corespunzatoare, conduce la o lubrifiere precara a zonei oculare, situatie care se poate accentua odata cu menopauza si inaintarea in varsta. Pe de alta parte, sindromul ochilor uscati poate fi repercusiunea administrarii de medicamente antihistaminice, antidepresive sau anticonceptionale. Bolile autoimune sau anumite tratamente hormonale pot fi factori secundari. Totodata, persoanele care folosesc in mod abuziv lentilele de contact se potconfunta deseori cu aceste neplaceri.

Nu neglijati vizita la medic
Pe langa senzatia deranjanta de uscaciune si pleoape grele, simptomele se pot accentua si pot provoca usturime, prurit, mancarime si chiar inflamarea ochilor. In plus, in situatii mai grave, se poate manifesta sensibilitatea la lumina, privirea poate deveni incetosata si poate aparea senzatia de "nisip in ochi", unele persoane putand chiar acuza depuneri de mucus in interiorul ochiului care, in timp, devin abundente si deranjante. Atunci cand aceste simptome apar este necesar un consult la medicul oftalmolog, deoarece pot aparea complicatii ca infectia oculara sau afectarea calitatii privirii.

Obiceiuri care trebuie schimbate
Pentru inceput este important sa se determine si sa se indeparteze factorul cauzator. Daca aveti un job solicitant, incercati ca, o data la o ora, sa priviti pe geam 10 minute pentru a va relaxa ochii. Evitati sa cititi la lumina slaba pentru a nu forta ochii si setati contrastul monitorului la o valoare mare astfel incat imaginea sa devina mai clara. Distanta de la care trebuie sa priviti ecranul trebuie sa fie aproximativ 50 cm.

17 solutii pentru ameliorarea uscaciunii ochilor

Pe de alta parte, incercati sa clipiti cat mai des pentru a umezi ochii si chiar sa-i tineti, din cand in cand, inchisi pentru cateva secunde. Ochelarii cu filtru de protectie pot fi o buna alegere in acest sens si, in general, fie ca vorbim de soarele puternic al verii, fie de stralucirea zapezii, ochelarii trebuie purtati pentru a proteja ochii. Pe langa aceste precautii, utilizarea picaturilor lubrifiante este indicata, insa, daca simptomele degenereaza, tratamentul va trebui instalat de catre medicul oftalmolog in urma stabilirii intocmai a cauzei care a produs uscarea ochilor.

Remedii rapide
Compresele cu ceai de musetel s-au dovedit a fi printre cele mai bune remedii contra ochilor obositi si uscati si, daca se tin cateva minute in congelator, pot contribui si la diminuarea cearcanelor si a pungilor de sub ochi. De asemenea, feliile de castravete aplicate pe zona ochilor relaxeaza si tonifica muschii. Gelul de aloe vera si uleiul de ricin pot imbunatati remarcabil conditia ochilor daca se aplica in jurul pleoapelor si se lasa sa actioneze peste noapte.

sursa:tonica.ro


ochii remedii rapide
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1096 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004092 (s)