News Flash:

Reincepe vaccinarea populatiei, iar masca ar putea redeveni obligatorie. „Varful pandemiei va fi atins intre 14-18 august”

4 Iulie 2022
499 Vizualizari | 0 Comentarii
Rafila

Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila, a transmis, in cadrul unei conferinte de presa organizata luni, ca numarul cazurilor COVID-19 este in crestere, dar ca nu exista motive de ingrijorare momentan pentru ca numarul de decese este scazut, la fel si cel al pacientilor internati la Terapie Intensiva. Conferinta la care a participat Alexandru Rafila a avut loc odata cu raportarea unui numar dublu de cazuri COVID-19 comparativ cu saptamana trecuta.


Rafila a vorbit despre doua scenarii posibile in urmatoarea perioada, din prisma evolutiei numarului de cazuri: in cel mai optimist, varful noului ”mini-val sau val” va fi atins in prima saptamana a lunii august, iar intr-o varianta mai pesimista varful va fi atins la finalul lunii august-inceputul lunii septembrie, cu 10.000 de cazuri zilnic.

Rafila a vorbit si despre scenariul de la nivelul Europei, unde prezumtia este ca varful acestui val va fi la sfarsitul lunii iulie: ”Noi avem un decalaj de doua saptamani fata de Europa asa ca un scenariu posibil va fi 14-18 august”.

Ministrul Sanatatii a mai transmis ca se asteapta la o crestere a numarului de cazuri in perioada urmatoare, fara a avea insa ”posibilitatea unei predictii extrem de riguroase”.

Rafila a mai spus ca, avand in vedere ca au trecut cel putin 5 luni de la valul COVID-19 din ianuarie-februarie si majoritatea celor vaccinati cu 3 doze au cel putin 6 luni de la ultima doza, exista o ”eludare a raspunsului imun”.

Surse guvernamentale precizeaza faptul ca s-au analizat datele, iar trendul este unul crescator. Daca la finalul saptamanii trecute aveam peste 4000 de cazuri noi, saptamana aceasta oficialii se asteapta sa avem peste 10.000 de cazuri noi de Covid-19.

In aceste conditii, la Guvern se pregatesc masuri si se va recomanda purtarea mastii in spatiile inchise sau in mijloacele de transport.

De asemenea, va reincepe o campanie de vaccinare a populatiei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005852 (s)