News Flash:

Jocurile de noroc isi pregatesc retragerea de pe piata din Romania. Modificarea Codului Fiscal care a dus la asta

4 Iulie 2022
369 Vizualizari | 0 Comentarii
jocuri

Operatorii de jocuri de noroc isi vor restrange activitatea in cazul aplicarii unei taxe de 40% pe veniturile jucatorilor, ceea ce va determina o scadere a taxelor platite, potrivit unei analize realizate de Asociatia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanta (AOJND), preluate de Agerpres.


In prezent, in Romania aproximativ 90% (89%) din totalul jocurilor online se desfasoara pe site-uri licentiate. Din rapoartele de activitate ale ONJN rezulta o colectare de 99% a taxelor pe veniturile jucatorilor din jocuri de noroc, ceea ce reflecta gradul de conformare si face din sistemul actual un model de succes la nivel european.

Asociatia arata ca lucrurile s-ar putea schimba semnificativ in cazul supraimpozitarii. Astfel, in cazul aplicarii unei taxe de 40% pe veniturile jucatorilor, in cel mai optimist scenariu operatorii isi vor restrange activitatea, ceea ce va determina o scadere cu peste 50% a taxelor platite de operatorii de jocuri de noroc prin reducerea activitatii.

Conform analizei, va exista si un efect semnificativ asupra altor domenii. Impozitarea drastica a jocurilor de noroc va determina o scadere dramatica a veniturilor din publicitate ale televiziunilor private, odata cu reducerea activitatii operatorilor de jocuri de noroc. De asemenea, sunt in pericol sponsorizarile unor competitii si/ sau echipe de succes din sporturi precum fotbal (CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Farul Constanta, Dinamo Bucuresti, Liga 1), handbal (CSM Bucuresti), Federatia Romana de Hochei si Federatia Romana de Baschet, informeaza wallstreet.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006372 (s)