News Flash:

Regiunea Vest, prima din Romania cu un Program Operational Regional propriu

19 Mai 2022
751 Vizualizari | 0 Comentarii
Regiunea Vest

Guvernul Romaniei a avizat miercuri Programul Operational Regional al Regiunii Vest, pentru exercitiul financiar 2021-2027, pregatit de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, in premiera in calitate de Autoritate de Management. Negocierile se vor purta direct intre ADR Vest si institutia de la Bruxelles.
 
 
„Pot sa spun ca e un moment istoric pentru noi si pentru Romania, in acest proces de descentralizare, pentru ca, pentru prima data in Romania, un plan de dezvoltare si o strategie regionala sunt dublate de o resursa de finantare pe masura ambitiilor noastre la nivelul regiunii Vest”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Regiunea Vest devine prima din Romania cu un Program Operational Regional propriu, avizat de Guvern si trimis la Comisia Europeana. Din acest punct, negocierile pentru Programul Operational Regional 2021 – 2027 se vor purta direct intre ADR Vest si institutia de la Bruxelles.

„Odata cu acest demers, se vor putea optimiza foarte mult procesele de relationare cu beneficiarii, se vor putea simplifica documentatiile si modul in care interactionam, vom putea urgenta timpii de reactie fata de solicitarile beneficiarilor, vom digitaliza foarte mult procesele si, nu in ultimul rand, vom putea sa adaptam mai bine proiectele la nevoile regiunii. Sper ca aceasta schimbare va fi dublata si de faptul ca, in limbajul comun, nu vom mai vorbi de cheltuirea banilor europeni, ci de investirea lor”, a mai spus Sorin Maxim.

In luna iulie a acestui an se asteapta ca Programul Operational Regional 2021-2027 al Regiunii Vest sa fie aprobat de Comisa Europeana. Pana la lansare, ADR Vest va continua pregatirea ghidurilor de finantare si consultarile publice pe teme de interes pentru potentialii beneficiari. Resursele alocate Regiunii Vest pentru viitorul Program Operational Regional vor depasi 1 miliard de euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005969 (s)