News Flash:

Noul stadion are certificat de urbanism. Reprezentati ai PMT si CJT, la Bucuresti sa ceara bani pentru investitie

18 Mai 2022
412 Vizualizari | 0 Comentarii
stadion

 

Primarul Dominic Fritz a semnat luni certificatul de urbanism pentru noul stadion de 30.000 de locuri, care va lua locul actualului stadion Dan Paltinisanu. UPDATE. Tabara anunta ca proiectul viitoarei sali polivalente, cat si a stadionului „Dan Paltinisanu” merg inainte.
 
 
Primarul Dominic Fritz a semnat luni certificatul de urbanism pentru noul stadion de 30.000 de locuri, care va lua locul actualului stadion Dan Paltinisanu.

Arhitectul-sef al Timisoarei Gabriel Almajan se afla marti la Bucuresti pentru mai multe discutii tehnice privind planificarea urbanistica a salii polivalente si a stadionului. Impreuna cu el participa la discutii viceprimarul Cosmin Tabara si o delegatie a CJT.

Topul autoturismelor preferate de romani in 2021
„Chiar daca sala polivalenta este o investitie de care va raspunde Primaria Timisoara, iar de stadion Consiliul Judetean Timis, daca nu lucram toti impreuna nu va iesi nimic din niciunul dintre obiective. Si fara finantare din bugetul de stat nu va fi posibil oricum.

Ma astept ca toata clasa politica timisoreana sa se mobilizeze si sa faca lobby puternic la Bucuresti pentru ca sala polivalenta si stadionul sa devina realitate cat mai repede. Timisoara a pierdut deja prea mult timp si a ramas mult in urma altor orase cu infrastructura sportiva moderna”, a transmis primarul Dominic Fritz.

UPDATE. Tabara anunta ca proiectul viitoarei sali polivalente, cat si a stadionului „Dan Paltinisanu” merg inainte
Viceprimarul Cosmin Tabara a luat parte marti, la Bucuresti, la o intalnire cu conducerea Companiei Nationale de Investitii (CNI), dar si cu cei care intocmesc studiul de fezabilitate pentru noul stadion si studiul de prefezabilitate pentru noua sala polivalenta de 16.000 de locuri.

Edilul a fost insotit de arhitectul-sef Gabriel Almajan, Magda Nicoara, directorul Directiei de Urbanism, Calin Pirva, seful Biroului Patrimoniu, Lucian Buda de la compartimentul Infrastructura, precum si de o delegatie a Consiliului Judetean Timis, condusa de vicepresedintele Alexandru Proteasa.

„Nu cu mirare am aflat ca, in urma eliberarii noului certificat de urbanism de catre primarie, in care era reglementat procentul de ocupare al terenului (POT) si regimul de inaltime, proiectul pentru studiul de prefezabilitate pentru sala polivalenta a fost sistat. CNI a cerut clarificari legate de POT si regimul de inaltime, de modalitatea rezolvarii parcarilor si a gestionarii traficului in zona. Aceste lucruri au fost clarificate la intalnire, dar CNI va solicita aceste explicatii si in scris. S-a stabilit impreuna cu conducerea CNI, dar si cu firma care realizeaza studiul, ca termenul de finalizare si depunerea avizelor sa fie sfarsitul lunii iunie.

Mai sunt cateva aspecte de reglementat, dar important este ca vom merge inainte. Ma voi deplasa la Bucuresti pentru proiect ori de cate ori va fi cazul. Stadionul „Dan Paltinisanu” este intr-o faza mai avansata, studiul de fezabilitate fiind aproape de a fi finalizat, urmand perioada de depunere pentru obtinerea avizelor. Timisoara va beneficia de infrastructura sportiva moderna. Suntem pe aceeasi lungime de unda atat local, cat si national”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004738 (s)