News Flash:

Perchezitii in Timis, Arad, Caras-Severin, Cluj si Iasi pentru destructurarea unei retele de trafic de droguri si migranti

18 Mai 2022
294 Vizualizari | 0 Comentarii
perchezitii

Operatiune de amploare a politistilor de la crima organizata din mai multe judete, miercuri dimineata. Oamenii legii au descins in 37 locatii din Timis, Arad, Caras-Severin, Cluj si Iasi pentru a destructura o retea care se ocupa de traficul de migranti si de droguri.
Ancheta este coordonata de politistii de la crima organizata din Arad, alaturi de politisti de frontiera din Timisoara si Oradea. Oamenii legii au descins in 37 de locatii din Arad, Timis. Cluj, Iasi si Caras-Severin pentru destructurarea unui grup infractional format din 41 de membri.

Gruparea infractionala, spun anchetatorii, s-a format in august 2021 pe raza judetului Timis si s-a ocupat in prima faza de traficul de migranti.

„Astfel, membrii grupului infractional au racolat migranti proveniti din Orientul Mijlociu, care trecusera ilegal frontiera Romaniei, dinspre Serbia si Bulgaria, si care se adaposteau pe raza judetului Timis, in special in Municipiul Timisoara, in asteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera Romaniei cu Ungaria. Migrantii erau preluati de catre membrii grupului infractional organizat din Timisoara si transportati cu autoturismele acestora sau cu microbuze inchiriate, pana la frontiera de stat a Romaniei cu Ungaria, pe raza judetului Arad. Ulterior, acestia erau calauziti de membrii grupului in vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinatia finala a migrantilor fiind Austria si Germania”, transmit politistii de frontiera.

Mai mult, in perioada ianuarie-mai 2022, cativa dintre traficantii de migranti s-au ocupat si cu traficul de droguri de risc si de mare risc.

„De asemenea, in perioada ianuarie-mai 2022, o parte dintre membrii grupului infractional organizat au detinut si vandut, fara drept, droguri de mare risc (cocaina in schimbul unei sume de 100 euro pentru un gram si amfetamina in schimbul unei sume de 150-180 lei pentru un gram) si droguri de risc (canabis in schimbul unei sume de 50 de lei pentru un gram), consumatorilor de pe raza judetelor Arad, Timis si Caras Severin”, mai spun anchetatorii.

Politistii urmeaza sa duca la sediul DIICOT-Arad 44 de persoane pentru audieri. La finalul acestora, procurorii vor lua masurile legale care se impun.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005613 (s)