News Flash:

Schimbari la Serviciul de permise si inmatriculari auto. Prefectul vrea sa puna pe butuci mafia programarilor fictive

18 Mai 2022
526 Vizualizari | 0 Comentarii
permis

 

Sef nou la Serviciul permise de conduce si inmatricularea vehiculelor a judetului Timis, aflat in subordinea Prefecturii.
 
 
Ovidiu Mihoc a revenit la examinari si, in locul lui, prefectul Mihai Ritivoiu l-a numit sef pe Marius Bogdan Cotuna, transferat de la Serviciul Rutier al IPJ Timis. Imputernicirea acestuia este valabila pana pe 27 octombrie.

„La Inmatriculari Definitive functioneaza trei ghisee cu programare online, de la 8:10 la 15:40, si doua ghisee cu bonuri de ordine. Aceasta este noutatea.

Cele doua ghisee cu bonuri de ordine functioneaza de luni pana joi, intre orele 13:00 si 19:30, iar vinerea, de la ora 13:00 la ora 18:00. Practic, cine vine la mall la ora 12 si isi ia un numar, ca de la 12 dam numere, isi rezolva in aceeasi zi problema de inmatriculare a masinii”, a precizat prefectul Mihai Ritivoiu.

Mercedes-Benz GLE 400 Coupe d 4Matic AMG by Auto Schunn
Potrivit acestuia, s-au facut modificari si in sistemul informatic, iar cei care solicita inmatricularea sau transcrierea primesc in aceeasi zi numere nepreferentiale sau a doua zi numere preferentiale.

Pentru timisenii care fac programare online la Serviciul permise de conduce si inmatricularea vehiculelor, termenul a scazut in ultima vreme este de la 90 la 44 de zile.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu s-a referit la mafia inmatricularilor de masini, care face programari online fictive.

Conform lui Mihai Ritivoiu, zilnic, 50 de programari nu se intampla, iar functionarii stau si asteapta la ghisee.

„Exista firme cu nume fictiv care isi fac programari cu aceeasi serie de sasiu, modificand doar ultima cifra si blocand pe o luna si ceva in fata aceste inmatriculari online. Se creeaza astfel o presiune artificiala si o psihoza ca sunt cozi si trebuie sa se astepte zeci de zile. Astfel ca oamenii apeleaza la firme, unde platesc taxa de urgenta.

Noaptea, cand nu e trafic pe site, firma anuleaza o programare fictiva si introduce alta pentru a doua zi a unui client caruia ii rezolva masina”, a precizat prefectul.

Mihai Ritivoiu intentioneaza sa se intalneasca la Bucuresti cu seful Directiei Nationale a Serviciului de Permise pentru a vedea cum ar putea ca programarile online sa se faca doar cu un numar valid de sasiu.

„In mod normal, programarile online ajuta pe toata lumea si este un respect pentru timpul tuturor. Dar, in acest moment, constatam ca este mai util pentru cetatean sa mearga acolo, sa ia un bon de ordine si sa-si rezolve problema in aceeasi zi”, a mai precizat prefectul Mihai Ritivoiu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007471 (s)