News Flash:

Primaria Timisoara face primul pas pentru achizitia a 25 de troleibuze cu bani europeni

17 Mai 2022
379 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Luni dimineata s-a deschis apelul pentru finantari prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), iar Primaria Timisoara a depus o solicitare ca sa obtina fonduri pentru cumpararea a 25 de troleibuze moderne echipate cu baterii.
 
 
Valoarea mijloacelor de transport in comun este de 12,5 milioane de euro.

Ultimele troleibuze noi au ajuns in Timisoara in urma cu 14 ani, iar flota de transport public are nevoie urgenta de modernizare.


Topul autoturismelor preferate de romani in 2021
Pentru acest proiect, primaria a incheiat un parteneriat cu Dumbravita si Ghiroda pentru liniile M11 si M14, pentru a incuraja transportul public ca mijloc principal de deplasare intre Timisoara si comunele periurbane.

 

O parte a troleibuzelor vor circula pe cele doua rute metropolitane, celelalte vor fi repartizate pe traseele din oras.

„Solutia pentru a petrece mai putin timp in trafic este un sistem de transport public modern, predictibil si de calitate. Investim jumatate din bugetul de dezvoltare al Timisoarei, peste 540 de milioane de lei, in mobilitate si transport, pentru a imbunatati modul in care se circula in Timisoara, calitatea aerului si siguranta celor din trafic.

Le multumesc colegilor din Primaria Timisoara care au lucrat la pregatirea documentelor si care au depus acest proiect in timp record. Apelul s-a deschis astazi la ora 10 fix si la 10:17, proiectul a fost depus”, a declarat, luni, primarul Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004509 (s)