News Flash:

Recomandarile Agentiei Nationale Antidrog Timis pentru o minivacanta frumoasa 

29 Noiembrie 2022
453 Vizualizari | 0 Comentarii
Agentiei Nationale Antidrog

Cu ocazia minivacantei de 1 Decembrie, reamintim tuturor cetatenilor ca cele mai frumoase amintiri sunt clipele petrecute alaturi de cei dragi, in siguranta.
In aceste zile, specialistii centrului nostru vor participa la Ceremonia Militara si Religioasa dedicata aniversarii Zilei Nationale a Romaniei, alaturi de ceilalti reprezentanti ai autoritatilor publice locale.
De altfel, in aceasta perioada, vom continua activitatile de consiliere pentru beneficiarii aflati deja in programele antidrog ale Centrului nostru.
In contextul zilelor libere ce urmeaza, daca participati la evenimente cu numar mare de persoane, nu consumati alcool in exces sau substante psihoactive. De asemenea, daca observati in jur persoane aflate sub efectul acestor substante, evitati o confruntare directa cu acestea. Orice conflict minor poate excalada.
Adultii sunt sfatuiti sa nu conduca autoturisme daca sunt sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive. 
Parintii sunt sfatuiti sa petreaca mai mult timp cu copiii lor, sa fie atenti la modificarile de comportament si dispozitie, sa acorde o atentie sporita prietenilor  copilului lor, atat din viata reala cat si din mediul virtual, sa gaseasca activitati comune si sa comunice eficient pentru a oferi copiilor un sprijin real fata problemelor.
Tinerii sunt sfatuiti sa comunice deschis orice problema cu care se confrunta legata de consumul de substante, sa apeleze la ajutorul parintilor, prietenilor apropiati, persoanelor de incredere sau specialistilor, pentru rezolvarea acesteia.Totodata, le recomandam tuturor sa evite tentatiile nesanatoase si sa se implice in activitati cat mai diverse, cum ar fi sportul sau plimbarile in aer liber. 

Atragem atentia ca alcoolul si drogurile nu rezolva problemele, ci doar le agraveaza! 

Reamintim faptul ca specialistii Agentiei Nationale Antidrog ofera gratuit, servicii de informare, evaluare, consiliere si asistenta specializata medico-psiho-sociala, pentru consumul si dependenta de droguri. Indrumam populatia sa apeleze Tel. Verde: 0 800 8 700 700 sau sa se adreseze direct Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timis.
Pentru situatii deosebite, daca starea de sanatate se agraveaza, cetatenii sunt indemanti sa sune la numarul unic de urgenta 112. 
Permiteti-mi ca la final sa urez tuturor romanilor un sincer ”La mult ani !” cu ocazia Zilei nationale. La multi ani, Romania!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005248 (s)