News Flash:

Reactia fostului primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, dupa ce a fost acuzat de abuz in serviciu

21 Februarie 2017
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
ciuhandu
Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, este de parere ca in prezent asistam la o „greva a pixului” in administratia locala, cauzata de legislatia ambigua privind abuzul in serviciu. El se considera nevinovat, dupa ce a fost instiintat de procurorii DNA ca este cercetat pentru abuz in serviciu si explica ce s-a intamplat in anii in care a condus Primaria Timisoara.
Ciuhandu, actualul primar Nicolae Robu, fostul viceprimar PSD Traian Stoia, actualul viceprimar Dan Diaconu si fostul director al Directiei de Patrimoniu, Martin Staia, sunt cercetati de DNA pentru abuz in serviciu, dupa ce Primaria Timisoara ar fi vandut in ultimii 20 de ani, ilegal, aproape 1.000 de apartamente „situate in zona centrala” si care ar fi intrat in posesia unor „persoane influente”.
Curios este ca, in timp ce Robu sustine ca el este vizat pentru vanzarea a doua dintre cele aproape 1.000 de apartamente, Ciuhandu, printr-un comunicat de presa transmis luni dimineata, spune ca este acuzat de semnarea a 61 de contracte de vanzare-cumparare. Procurorii DNA nu au clarificat pana acum pe cine suspecteaza de vanzarea celorlalte peste 900 de imobile.
„Vineri, 17.02.2017, am fost citat la sediul DNA din Bucuresti, unde mi s-a comunicat faptul ca sunt 61 de contracte de vanzare-cumparare semnate de mine in perioada 2000-2008, in calitate de primar al Municipiului Timisoara, asupra carora DNA efectueaza cercetari in raport cu subsemnatul. Mentionez ca in timpul mandatelor de primar al Municipiului Timisoara am semnat, in calitate de sef al institutiei, zeci de mii de acte administrative – acte care au fost intotdeauna intocmite si verificate de departamentele de specialitate din cadrul Primariei, asa cum prevede legea si cum este si firesc, dat fiind volumul insemnat de documente emise de o autoritate publica cu semnatura primarului”, spune Ciuhandu.
La fel ca si succesorul sau, Gheorghe Ciuhandu sustine ca toate contractele semnate de el au fost mai intai aprobate de mai multe departamente de specialitate, primarul neavand calitatea de a verifica daca informatiile care ii parvin sunt corecte sau nu, scrie tion.ro.
„Cele 61 de contracte cu privire la care sunt anchetat de DNA au fost semnate mai intai de functionari din cadrul Directiei de Patrimoniu, Serviciului Juridic, Directiei Economice, iar unele si de viceprimarul de resort. Este procedura uzuala, tinand cont de faptul ca primarul nu are competente juridice si nici sarcina de a verifica documentele care stau la baza incheierii unor astfel de contracte. Mai mult decat atat, institutiile statului care au efectuat controale periodice in Primaria Municipiului Timisoara nu au semnalat in tot acest rastimp neregului cu privire la contractele respective. Imobilele vandute in baza celor 61 de contracte, in marea lor majoritate, nu sunt amplasate in zona centrala a orasului, iar beneficiarii lor nu sunt, dupa cunostinta mea, persoane influente in mediul social din Timisoara. Cele 61 de imobile se constituie din: 31 de locuinte cu o camera; 21 de locuinte cu 2 camere; 6 locuinte cu 3 camere; 2 locuinte cu 4 camere; o anexa ce cuprinde doua magazii. In cazul unora dintre imobilele cuprinse in aceasta lista nici macar nu este vorba de apartament in intregime, ci doar de o cota-parte din el”, mai spune Ciuhandu.

primaria timisoara traian stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004618 (s)