News Flash:

Grindeanu isi apara puii. Ce spune premierul despre ministrii audiati la DNA

20 Februarie 2017
961 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu motiune
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, ca i se pare ”ciudat” ca procurorii DNA i-au chemat la audieri pe unii dintre ministri cu privire la OUG 13/2017, referitoare la modificarea codurilor penale, el apreciind ca Guvernul a actionat legal, lucru confirmat si de judecatorii CCR.
”Nu am discutat cu ei. Nu stiu, mi se pare un pic ciudat. Nu stiu pentru ce, inteleg ca pentru Ordonanta 13. Guvernul, a spus si Curtea Constitutionala, a actionat legal. O sa vedem”, a declarat Sorin Grindeanu.
El a mai spus ca nu a fost invitat la sediul DNA.
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a prezentat luni dimineata la sediul DNA pentu audieri in dosarul deschis privind ordonanta de urgenta 13 referitoare la modificarea Codurilor Penale.
Surse judiciare au declarat pentru agentia de presa MEDIAFAX ca ministrul Afacerilor Interne a fost citat in calitate de martor in dosarul privind ordonanta de urgenta 13 referitoare la modificarea Codurilor Penale.
Joi, secretarul general al guvernului, Mihai Busuioc, a fost audiat in calitate de martor, in celasi dosar, Secretariatul General al Guvernului fiind cel care se ocupa de organizarea si pregatirea sedintelor de guvern.
In aceeasi cauza a fost audiata, miercuri, Gratiela Gavrilescu, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, aceasta avand tot calitatea de martor.
In acelasi dosar au mai fost audiati la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei, in calitate de martor in dosar, dar si Oana Haineala, procuror si fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, tot in calitate de martor.
Procurorii DNA au deschis o ancheta ca urmare a unei sesizari primite dupa adoptarea OUG 13. DNA a cerut documente Ministerului Justitiei privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.
Ordonanta de urgenta 13 a fost abrogata prin OUG 14 emisa de acelasi Guvern Grindeanu.
In momentul de fata OUG 13 se afla in comisiile parlamentare urmand calea procedurala in timp ce OUG 14, care o abroga, a trecut de Senatul Romaniei, urmand sa fie dezbatuta in Comisia Juridica si ulterior in plenul Camerei Deputatilor. Mediafax.ro

guvernul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006677 (s)