News Flash:

Raport exploziv: Cei mai multi copii traficati `sunt cetateni UE` si provin din Romania / Sunt folositi la recoltarea de organe, cersit si exploatare sexuala

21 Decembrie 2022
748 Vizualizari | 0 Comentarii
copii traficati

Peste jumatate din victimele inregistrate ale traficului cu oameni sunt cetateni UE, iar cei mai multi dintre ei sunt vanduti pentru sex, conform Comisei Europene (CE).

„Putem vedea ca o mare majoritate a copiilor traficati sunt cetateni UE”, a declarat luni presei comisarul european de interne Ylva Johansson.

Cam un sfert [din totalul victimelor - n.trad.] sunt copii, afirma raportul CE.

Iar cei mai multi dintre ei sunt inregistrati in Romania, urmata de Germania si Olanda.

Ca si femeile, ei sunt „traficati in principal in scopuri sexuale”, a declarat Johansson, precizand ca in jur de o treime sunt traficati in propria lor tara.

„Daca faci trafic cu droguri sau arme de foc, nu poti sa le vinzi decat o data”, a declarat ea.

„Dar daca faci trafic cu o femeie, cu o fata in scopuri sexuale, poti sa-i vinzi trupul din nou si din nou si din nou si din nou”, a afirmat ea.

In cifre absolute, cetatenii romani sunt cel mai grav afectati, cu 2.315 cazuri de trafic inregistrate in 2019-2020.

Cifra include si traficul pentru exploatarea muncii si in alte scopuri, dar traficul in scopuri sexuale ramane preponderent.

Romanii sunt urmati de francezi (1.202), italieni (904) bulgari (553) si polonezi (518).

Varful aisbergului

Daca raportam numarul de victime la marimea populatiei, Romania iese iarasi pe primul loc, insa e urmata de data aceasta de Bulgaria si Ungaria.

Johansson a afirmat insa ca aceste cifre nu reprezinta decat „varful aisbergului”, observand ca acest gen de infractiune se foloseste tot mai mult de internet, ceea ce inseamna ca e mai greu de detectat.

CE intentioneaza acum sa impuna sanctiuni obligatorii firmelor care contribuie la trafic. Acele sanctiuni vor fi incluse in directiva UE anti-trafic, a precizat ea.

CE vrea de asemenea sa extinda definitia traficului si la casatoriile fortate si adoptiile ilegale.

O alta regula noua va transforma in delict penal exploatarea in cunostinta de cauza a unei victime a traficului.

Ungaria, Olanda si Germania au adoptat deja legi care incrimineaza utilizarea in cunostinta de cauza a serviciilor unei victime a traficului.

In alte tari, precum Irlanda, Franta, Luxembourg, Slovacia si Spania, sunt in discutie masuri similare.

Regulile li se aplica si celor traficati pentru munca, inclusiv muncitorii in constructii.

„Poate ca persoana nu e angajata, dar tu vei fi folosit serviciile unei victime a traficului, iar acest lucru va fi de asemenea incriminat”, a declarat ea.

Cele mai multe victime ale traficului pentru munca sunt barbati, iar cifra este in crestere si in cazul lor, conform raportului CE.

Din raport reiese ca 51% din cazurile de trafic sunt in scop de exploatare sexuala, urmate de exploatarea muncii (28%). Printre alte forme de exploatare se remarca cersitul fortat. Iar mai putin de 1% din cazuri implica recoltarea de organe, conform CE.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006149 (s)