News Flash:

Primul caz de variola a maimutei inregistrat in Italia

20 Mai 2022
455 Vizualizari | 0 Comentarii
variola

Italia a raportat joi primul caz de variola maimutei, la un barbat care a revenit din Insulele Canare. In Europa si America de Nord au fost inregistrate mai multe cazuri in ultima perioada.
 
 
Potrivit AFP, reprezentantii Institutului de Boli Infectioase de la Spitalul Spallanzani din Roma au transmis ca pacientul, un barbat care s-a intors recent din Insulele Canare, se afla in izolare, in stare stabila, sub tratament. Alte doua cazuri suspecte sunt in curs de investigare.

Alessio D’Amato, managerul de sanatate al regiunii Lazio, a confirmat pe retelele de socializare ca acesta a fost primul caz depistat in Italia, adaugand ca situatia este „sub supraveghere epidemiologica”.


Comoara descoperita la renovarea unui conac in Franta
La oameni, variola maimutei se manifesta de obicei prin febra, dureri musculare, ganglioni limfatici umflati si eruptii asemanatoare varicelei.

Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) va publica primul sau raport de evaluare a riscurilor saptamana viitoare. Agentia monitorizeaza la randul ei situatia, recomandand izolarea si testarea cazurilor suspecte.

De la inceputul lunii mai, in Europa si America de Nord au fost confirmate cateva zeci de cazuri de variola maimutei la oameni.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005365 (s)