News Flash:

Primii pasi pentru centrul de recuperare medicala de la Lovrin. Se va utiliza apa geotermala

7 Decembrie 2022
258 Vizualizari | 0 Comentarii
recuperare medicala de la Lovrin


Vicepresedintele CJ Timis Alexandru Proteasa a semnat, marti, 6 decembrie, contractul de realizare a proiectului tehnic pentru viitorul centru de recuperare medicala din Lovrin. Unitatea medicala va functiona ca sectie externa a Spitalului Judetean Timisoara.

Comuna Lovrin din judetul Timis, aflata in apropierea granitei cu Ungaria si Serbia, sta pe o rezerva imensa de apa geotermala, cu temperaturi care variaza intre 75 si 90 de grade Celsius. Este aceasi falie de unde se alimenteaza strandurile termale de la Mako, Kikinda sau Kanija. De ani buni se cauta solutii si proiecte pentru a prfita de urma apei geotermale.  

In jur de o suta de locuinte din Lovrin sunt incalzite cu apa termala inca din anii ’70, exista si un mic strand, dar cam atat. Un prim proiect major initiat de Consiliul Judetean Timis este constructia unui centru medical de recuperare, care sa valorifice resursele geotermale ale zonei, un element definitoriu in scopul sectiei de recuperare.

S-a semnat contractul de realizare a proiectului tehnic pentru viitorul centru de recuperare medicala, care prevede inclusiv elaborarea caietelor de sarcini, a documentatiilor in vederea obtinerii avizelor si acordurilor, obtinerea autorizatiei de construire, cat si asistenta tehnica din partea proiectantului in perioada de executare a lucrarilor de construire. 

Conform principalilor indicatori tehnico - economici aprobati de Consiliul Judetean Timis in aceasta vara, investitia este estimata a se ridica la o valoare de 43 de milioane de lei. 

Prin realizarea sectiei de recuperare medicala complexa in Lovrin se vor putea prelua pacientii Spitalului Orasenesc Sannicolau Mare si ai Spitalului „Dr. Karl Diel” Jimbolia, fiind amplasata la jumatatea distantei dintre centrele spitalicesti - cele mai mari din zona de vest a judetului.  

Centrul vine in sprijinul celor care au sechele in urma unor traumatisme, accidente sau dupa operatii ori anumite afectiuni care le-a afectat capacitatea motorie.  

Consultatiile si evaluarile vor fi realizate de medici specialisti de recuperare, iar tratamentele vor fi efectuate in conditii de ambulatoriu si, dupa caz, de internare continua.  

Capacitatea centrului va fi de 43 de paturi, care se vor imparti in aproximativ 21 saloane. Totodata, in exterior se va realiza o piscina exterioara cu acoperire retractabila.  

Firma contractata va avea 150 de zile la dispozitie de la data ordinului de incepere. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006643 (s)