News Flash:

Vine Craciunul! Inca un focar de pesta porcina depistat in judetul Timis

6 Decembrie 2022
280 Vizualizari | 0 Comentarii
pesta porcina africana

In data de 02.12.2022 a fost prelevat un set de organe de la un porc domestic mort provenit   dintr-o exploatatie nonprofesionala din localitatea Lenauheim, judetul Timis si a fost trimis la  pentru confirmare  si  identificare a virusului pestei porcine africane  la Institutul de  Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti si in urma analizelor efectuate a fost eliberat buletinul de analiza  nr. 17446/05.12.2022 cu rezultat pozitiv,  fiind  confirmata Pesta Porcina Africana .
Dupa confirmarea  Pestei Porcine Africane a fost convocata sedinta cu toti membrii CLCB, in urma  careia s-a votat emiterea Hotararea nr. 19/06.12.2022  de aprobare a zonelor de protectie si supraveghere din jurul focarului de PPA, si a aprobarii Planului de masuri in cazul confirmarii bolii PPA la porcii domestici din exploatatia nonprofesionala din localitatea Lenauheim, judetul Timis.
Au fost stabilite zonele de protectie si supraveghere de 3 si respectiv 10 km din jurul focarului de pesta porcina africana si anume:
 Zona de protectie(0-3 km) - localitatea  Lenauheim
 Zona de supraveghere(3-10 km) -urmatoarele localitati : 
        Urmatoarele localitati :IECEA MARE ,IECEA MICA, UIHEI ,SANDRA, BULGARUS, GOTTLOB si GRABAT, din jud.Timis.
Ferme comerciale apartinand :SC SMITHFIELD ROMANIA-FERMA -BILED, SC SMITHFIELD ROMANIA - IECEA MARE, SC SMITHFIELD ROMANIA- BULGARUS , SC SMITHFIELD ROMANIA-  JIMBOLIA-2,SC SMITHFIELD ROMANIA-  JIMBOLIA-, SC PROD SUIN SRL.loc.IECEA MARE     
     In cazul confirmarii DSVSA Timis va lua  toate masurile care se impun in conformitate cu actele normative in vigoare, a Procedurilor si a Manualului Operational pentru interventia in focarele de pesta porcina africana si solicita sprijinul  cetatenilor pentru respectarea masurilor  de prevenire si combatere care sunt impuse de autoritati in teritoriu, avand in vedere consecintele economice grave produsa de aceasta boala.
     Precizam ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand insa impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia  suina.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1433 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010772 (s)