News Flash:

Roberta Metsola, presedinta Parlamentului European, va veni la Timisoara. Este invitata lui Dominic Fritz

7 Decembrie 2022
190 Vizualizari | 0 Comentarii
Roberta Metsola


Presedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, vrea sa vina in 2023 la Timisoara, la evenimentele organizate cu ocazia detinerii titlului de Capitala Europeana a Culturii. 

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, se afla la Bruxelles intr-o campanie de promovare a Timisoarei 2023. Fritz s-a intalnit, mati, 6 decembrie, cu presedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, careia i-a lansat invitatia sa vina la Timisoara.

„M-am simtit onorat de deschiderea pe care presedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a aratat-o pentru Timisoara. A fost entuziasmata de cat de relevant este povestea Timisoarei cu diversitatea si potentialul ei de inovare, in contextul actual european”, a spus primarul Dominic Fritz.

Cei doi au vorbit si despre aderarea Romaniei la zona Schengen, primarul Timisoarei sustinand, din nou, faptul ca e timpul ca Europa sa devina una si sa doboare bariera Schengen. Roberta Metsola a reconfirmat pozitia Parlamentului European exprimata in rezolutia adoptata in octombrie, prin care sustine aderarea Romaniei si Bulgariei la zona Schengen.

La intalnire a participat si europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR).

In cadrul intrevederii, primarul Dominic Fritz a raspuns pozitiv propunerii Robertei Metsola ca Timisoara sa se alature campaniei de solidaritate europeana „Generators of hope”, pe care Presedinta Parlamentului European a initiat-o recent. 

Campania isi propune sa ajute poporul ucrainean prin furnizarea de generatoare de energie. 

Peste 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse in timpul razboiului, lasand 10 milioane de ucraineni fara electricitate, acum, in perioada iernii.

Imediat dupa invazia trupelor rusesti in Ucraina, Timisoara, cu sprijinul lantului Profi, a trimis la Cernauti generatoare de curent, intr-un transport umanitar.

Urmeaza intalnirea de la Ambasada Romaniei la Paris
Vizita din capitala Frantei este urmarea vizitei facute in luna septembrie a acestui an, cand s-a stabilit organizarea unei receptii oficiale in cinstea Zilei Nationale a Romaniei, dedicata Timisoarei. Aceasta va avea loc in 6 decembrie, la Ambasada Romaniei la Paris si va reuni corpul diplomatic, diaspora romana, reprezentanti ai mediului cultural din capitala Frantei.

Primarul Dominic Fritz a inceput in aceasta toamna o campanie de promovare externa a Timisoarei in marile orase europene. In luna noiembrie a fost la Berlin si in ianuarie urmeaza Groningen din Olanda. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004650 (s)