News Flash:

Primarul ales Dominic Fritz, contact cu un bolnav de Covid-19. A făcut testul și s-a izolat

7 Octombrie 2020
1401 Vizualizari | 0 Comentarii
fritz

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, s-a întâlnit cu o persoană care a fost infectată cu coronavirus. El spune că a purtat mască și a păstrat distanța, a făcut testul de Covid-19 și va rămâne acasă în așteptarea rezultatului. UPDATE. Primul test al lui Fritz e negativ. A purtat mască, nu e „contact direct”

Fritz a anunțat că s-a întâlnit luni cu cineva care a aflat abia marți seară că are Covid. A respectat regulile, însă marți a avut programate o serie de întâlniri cu prefectul de Timiș, cu medicii de la Spitalul „Victor Babeș”, cu directorul DSP și cu directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

„Luni m-am întâlnit cu o persoană care a aflat aseară că are Covid-19. Am purtat mască, am păstrat distanța, sunt bine. Dar, ca o măsură de precauție și pentru a elimina orice risc, am decis să mă auto-izolez. Am făcut un test azi dimineață și voi rămâne acasă, în așteptarea rezultatului. Voi repeta testul pentru mai multă siguranță, la sfârșitul acestei săptămâni. În timpul ăsta voi continua să lucrez cu echipa mea la pregătirea preluării mandatului și voi ține întâlniri oficiale online”, a anunțat, miercuri dimineață, Dominic Fritz.

Primul test al lui Fritz e negativ. A purtat mască, nu e „contact direct”

A venit rezultatul primului test de coronavirus pentru Dominic Fritz: e negativ. Primarul ales al Timișoarei rămâne totuși în izolare până la al doilea test, pe care îl va face la finalul acestei săptămâni. El explică totuși că nu este considerat „contact direct”, pentru că a folosit măsuri de protecție, adică a purtat atunci când s-a întâlnit cu persoana pozitivă.

„Am primit rezultatul testului de azi dimineață, e negativ. Voi rămâne în autoizolare voluntară până la un al doilea test pe care îl voi face la sfârșitul săptămânii.
Subliniez că datorită faptului că amândoi am purtat mască, ancheta epidemiologică a stabilit că nu am fost «contact direct». Recomandarea mea pentru voi toți este să purtați mască și să păstrați distanța oriunde puteți, chiar și când sunteți cu prieteni sau colegi. Șansele ca în următoarele luni să intrați în contact cu o persoană infectată sunt mari și singura cale să evitați carantina obligatorie este să respectați acele reguli”, a explicat Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007793 (s)