News Flash:

Centre de învățământ mai bine dotate în Timișoara

Primăria vrea să doteze școlile din oraș

29 Martie 2023
245 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria TimiÈ™oara vrea să instaleze mobilier È™i echipamente IT în aproximativ 1.300 de săli de clasă, cu fonduri din Programul NaÈ›ional de Reabilitare È™i ReconstrucÈ›ie (PNR). Pentru a îmbunătăți mediul de învățare pentru elevii care studiază în oraÈ™, a solicitat o nouă finanÈ›are de 17,5 milioane de euro, cu TVA inclus.

FinanÈ›area este destinată furnizării de mobilier, echipamente digitale È™i alte facilități pentru 60 de instituÈ›ii de învățământ încorporate È™i asociate È™i trei instituÈ›ii afiliate (Clubul Sportiv Școlar Vega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 È™i Palatul Copiilor). Pe lista È™colilor se află aproape toate È™colile preÈ™colare, primare, gimnaziale È™i liceale din TimiÈ™oara. Mai mult de 80% din sălile de clasă din oraÈ™ au fost acoperite, iar restul de 20% au fost dotate în ultimii cinci ani.
1.275 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier ergonomic, fie în completarea mobilierului necesar, fie pentru a înlocui mobilierul învechit. Acest mobilier include scaune, birouri, pupitre, birouri pentru profesori, dulapuri pentru elevi sau profesori È™i materiale didactice. 1.287 de săli de clasă, 42 de laboratoare de informatică È™i 40 de laboratoare interdisciplinare de È™tiinÈ›e vor fi dotate cu echipamente digitale È™i echipamente avansate pentru clasele virtuale.
În plus, 29 de birouri de formare, 50 de birouri de spirit È™i educaÈ›ie È™i 27 de săli de sport vor fi, de asemenea, dotate cu mobilier È™i echipamente digitale specializate.

„Este cel mai consistent proiect de modernizare a claselor din peste 60 de È™coli È™i grădiniÈ›e din TimiÈ™oara, de până acum. Modernizăm atât mobilierul È™colar, cât È™i echipamentele pe care le folosesc peste 40.000 de copii È™i care, în multe cazuri, sunt profund depășite È™i uzate. Pregătim È™coala pentru secolul 21, cu condiÈ›ii moderne de învățare pentru toÈ›i copiii, indiferent dacă merg la o È™coală centrală sau la una de cartier. Fondurile europene sunt soluÈ›ia pentru nevoile de modernizare a oraÈ™elor României È™i sper că acest lucru este evident È™i pentru coaliÈ›ia de guvernare, care pune aceste finanțări acum în pericol”, a transmis primarul TimiÈ™oarei, Dominic Fritz.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 86.339.577,59 lei (inclusiv TVA), din care 72.554.266,89 lei reprezintă fonduri europene și 13.785.310,70 lei reprezintă TVA de la bugetul de stat. Sursa de finanțare este reprezentată de Programul Național de Reconstrucție și Consolidare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005810 (s)