News Flash:

Plata CASS, eliminata pentru cei cu indemnizatie de crestere a copilului si pentru persoanele cu venit minim garantat. Ce alte prevederi mai contine OUG adoptata de Guvern

8 Martie 2018
986 Vizualizari | 2 Comentarii
taxa pe net

Plata CASS a fost eliminata pentru beneficiarii de indemnizatie crestere copil, pentru cei care au venit minim garantat si pentru beneficiarii de indemnizatie acordata pentru concediul de acomodare in urma unei adoptii, potrivit unei OUG adoptate de Guvern.
Guvernul a adoptat, miercuri, prin ordonanta de urgenta, eliminarea prevederilor referitoare la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate din bugetul de stat pentru persoanele care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.111/2010, de ajutor social prevazut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat sau de indemnizatie pe perioada concediului de acomodare prevazuta de Legea nr. 273/2004 privind procedura adoptiei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii si Justitiei Sociale remis MEDIAFAX, aceste categorii de beneficiari ai drepturilor sociale devin asigurati fara plata contributiei, avand acces la serviciile de sanatate prevazute de Legea nr.95/2006.

„In cazul drepturilor la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, a drepturilor de ajutor social si a celor de concediu de acomodare si indemnizatie aferente, stabilite pana la data de 31 decembrie 2017 inclusiv, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate se asigura de catre Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, prin agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, pana la 31 martie 2018”, se arata in comunicatul MMJS.
Ordonanta de urgenta mai prevede ca sumele reprezentand contributii de asigurari sociale de sanatate, pentru drepturile aferente perioadei pana la 31 decembrie 2017, sa nu se mai recupereze, masura fiind luata tinand cont de categoria de beneficiari care prezinta vulnerabilitate crescuta atat pentru sanatate, dar si economica, potrivit informatiilor furnizate de catre reprezentantii MMJS.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

felm  | #52753
MorrisLox  | #52853
Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004932 (s)