News Flash:

Peste 2 milioane de facturi la energie au fost recalculate. Sumele platite in plus vor fi stornate

19 Ianuarie 2022
424 Vizualizari | 0 Comentarii
gaz

Reprezentantii Guvernului au avut marti o intalnire cu furnizorii de energie si gaze. Acestia au fost de-acord cu noile masuri privind compensarea si plafonarea preturilor. In plus, si-au asumat responsabilitatea sa deduca din urmatoarea factura banii incasati in plus de la clienti.
 
 
Premierul Nicolae Ciuca s-a intalnit marti, 18 ianuarie, la Palatul Victoria, cu reprezentantii producatorilor si furnizorilor din domeniul energiei. Le-a prezentat acestora noile masuri, agreate luni in Coalitie:

plafonarea pretului la energie pentru consumatorii finali casnici si industriali, pentru intreprinderile mici si mijlocii,
cresterea plafonului de consum pana la care se aplica aceasta facilitate,
aplicarea unui sistem de reducere a facturii la energie pentru universitati si alte institutii de invatamant, spitale, institutii de cultura si religioase, furnizori de servicii sociale, institutii publice, ONG-uri.
​Furnizorii de energie electrica si gaze naturale au agreat noile masuri si si-au asumat responsabilitatea de a storna si de a reface facturile emise eronat pana acum. Astfel, cele achitate deja vor fi deduse din urmatoarea factura.

Noile masuri urmeaza sa fie incluse intr-un act normativ care va fi supus, cat mai curand, analizei si aprobarii Guvernului.

Potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), peste 2 milioane de facturi au fost deja recalculate.

„Potrivit analizei prezentate de presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, peste doua milioane de facturi pentru furnizarea energie electrice au fost deja recalculate, fiind preluate peste 450 de sesizari de emitere neconforma, in urma controalelor efectuate fiind date amenzi in valoare de peste 600.000 lei. Alte 101 controale sunt inca in derulare, urmand a se face verificari la toti operatorii economici furnizori de energie electrica si gaze.

Furnizorii de energie electrica si gaze naturale au agreat noile masuri anuntate de Guvern pentru compensarea si plafonarea preturilor, angajandu-se, totodata, sa depuna eforturi sustinute pentru a evita, pe viitor, repetarea problemelor legate de emiterea de facturi eronate. Totodata, furnizorii si-au asumat responsabilitatea de a storna si de a reface facturile emise eronat pana acum, urmand ca cele deja achitate sa se deduca din urmatoarea factura.”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005721 (s)