News Flash:

Perchezitii la Timisoara pentru destructurarea unei retele de trafic de migranti

18 Octombrie 2021
341 Vizualizari | 0 Comentarii
politia de frontiera

Descinderi ale politistilor de frontiera si jandarmilor, luni, la Timisoara. Oamenii legii au perchezitionat mai multe locatii in care ar locui persoane banuite de trafic de migranti. UPDATE. Migrantii le plateau irakienilor intre 1.000 si 2.000 euro pentru a-i duce in vestul Europei
 
Perchezitiile se desfasoara, luni dimineata, in mai multe locatii din Timisoara, inclusiv la locuintele a doi irakieni, suspectati de trafic de migranti. Politistii de frontiera si jandarmii au gasit chiar la una dintre adrese si mai multi migranti care asteptau sa isi continue drumul spre vestul Europei.

Oamenii legii au stabilit pana acum ca membri retelei preluau migrantii din zona frontierei cu Serbia apoi ii aduceau la Timisoara. Ii cazau in apartamente inchiriate pana cand ii ajutau sa continue calatoria spre vestul Europei.

UPDATE. Migrantii le plateau irakienilor intre 1000 si 2000 euro pentru a-i duce in vestul Europei
Reteaua, formata din cetateni irakieni, a fost urmarita de politisti inca din luna septembrie. Traficantii calauzeau persoane provenite din Orientul Mijlociu si Asia catre state din vestul Europei.

„Din investigatiile preliminare efectuate, s-a stabilit ca persoanele implicate sunt cetateni irakieni, care erau bine organizati, cu atributii precis delimitate in activitatea infractionala. Cetatenii irakieni preluau grupurile de migranti si se ocupau cu adapostirea lor in locatii din municipiul Timisoara, perioada in care organizau imbarcarea lor in ansambluri rutiere pentru a fi trecuti ilegal frontiera spre state din vestul Europei. Din cercetarile efectuate a rezultat ca migrantii plateau organizatorilor sume de aproximativ 1.000 si 2.000 de euro”, transmit politistii de frontiera timiseni.

In una dintre locatiile perchezitionate vineri, politistii de frontiera au gasit 14 sirieni, irakieni, iranieni, tibetani si indieni. Toate persoanele au fost duse la audieri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008827 (s)