News Flash:

Pacient cu arsuri grave, preluat de la Spitalului judetean Timisoara de un avion al Fortelor Aeriene Romane si transferat de urgenta in Germania

8 Aprilie 2021
370 Vizualizari | 0 Comentarii

Misiune umanitara, joi, pe ruta Otopeni-Timisoara-München-Otopeni, pentru transportul, in regim de urgenta, de pe Aeroportul din Timisoara, a unui pacient care a suferit arsuri foarte grave.

Zborul este realizat de o aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni medicale.

Pacientul, un barbat din Caransebes, a fost adus la Spitalul Judetean Timisoara, la Sectia de Arsi de la Casa Austria, vineri noaptea.

”La intoarcere, aeronava va prelua din Germania doi pacienti romani care vor fi adusi la Bucuresti. Echipa medicala care monitorizeaza pacientii pe timpul zborurilor este formata din specialisti din cadrul SMURD Bucuresti si Ministerului Apararii Nationale. Misiunea a fost aprobata de ministrul Apararii Nationale, Nicolae-Ionel Ciuca, in urma solicitarii Departamentului pentru Situaţii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian astazi, in jurul orei 10.30”,  transmit oficialii Ministerului Apararii Nationale.

Potrivit reprezentantilor Spitalului judetean Timisoara, pacientul transportat de la Timisoara este un barbat de 45 de ani, din Caransebes. Acesta a suferit arsuri prin electrocutare, in profunzime, si mai apoi s-a prabusit in apa, fiind pe punctul de a se inecaca.

Acesta a ajuns la spital vineri noaptea cand i s-au facut si primele interventii.

Potrivit legii, spitalul este obligat sa trimita la Departamentul National pentru Situatii de Urgenta datele despre pacientii in stare foarte grava, iar acesta decide daca pacientii sunt eligibili pentru transferul in strainatate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006265 (s)