News Flash:

O firma din Bucuresti, interesata sa faca macheta digitala a Timisoarei

19 Ianuarie 2022
358 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

S-a incheiat o etapa din cadrul licitatiei pentru elaborarea documentatiei pentru macheta digitala a Timisoarei. O firma din Bucuresti este interesata de proiect, oferta acesteia urmand sa fie analizata.
 
 
Reprezentantii Primariei Timisoara anunta ca la licitatia pentru elaborarea documentatiei machetei digitale „Digital Twin City” a fost depusa o singura oferta care urmeaza sa fie evaluata.

Macheta, descrisa drept „o premiera pentru Romania” presupune inglobarea datelor de la nivelul intregului oras intr-o singura retea, usor de accesat.

Datele vor proveni nu numai din primarie si din institutiile sau societatile comerciale subordonate Consiliului Local Timisoara (ex. Aquatim, STPT, Retim), ci si din partea altor operatori privati sau civici, atata timp cat vor respecta normele de calitate si standardele agreate.

Primaria are deja un portal de date deschise (open data), unde colecteaza si gazduieste baze de date deschise publicului larg. Portalul primariei reprezinta doar un element din conceptul final al machetei „Digital Twin City”.

„Firma castigatoare va realiza un recensamant al datelor digitalizate si care necesita digitalizare in Timisoara, propuneri de standardizare si ordonare pe categorii a acestora si exemple de buna practica din alte orase. Principalele categorii vizate sunt dupa functionalitate (de ex. mobilitate, taxe, urbanism) si dupa acces (date deschise, inchise sau care pot fi achizitionate contra unei taxe)”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Pentru implementarea solutiilor din tema de proiectare, primaria vrea sa obtina finantare europeana. Valoarea estimata a contractului de consultanta este de 110.000 lei cu TVA, echivalentul a 22.000 de euro. Are un termen de implementare de sase luni de la semnarea ordinului de incepere.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006617 (s)