News Flash:

Noi detalii despre Centura Timisoara Vest. A fost ales traseul, prin Sacalaz si Utvin, cu patru noduri rutiere

9 Decembrie 2021
594 Vizualizari | 0 Comentarii
centura

CNAIR a avizat in sfarsit varianta de traseu pentru Centura Timisoara Vest. A fost aleasa prima varianta din cele patru propuse, astfel ca soseaua de ocolire prin vestul Timisoarei va trece prin Sacalaz si Utvin. Va avea aproape 14 km si patru noduri rutiere.
 
 
„Varianta de traseu avizata in luna noiembrie are o lungime de aproximativ 14 km si traverseaza unitatile administrativ teritoriale Timisoara, Sacalaz si Utvin. Sunt prevazute patru noduri rutiere: la intersectia cu DN 69 (Timisoara – Arad) si centura de ocolire Timisoara Nord, la conexiunile cu DN 6 (Timisoara – Cenad), cu DN 59A (Timisoara – Jimbolia) si cu Timisoara printr-un drum de legatura”, anunta CNAIR.

Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, varianta de ocolire prin vestul Timisoarei va porni din zona intersectiei DN 69 (Timisoara – Arad), cu DJ 591 (unde se va lega cu varianta de ocolire Timisoara Sud, acum in constructie), ce va inconjura orasul prin vest, rezultand astfel inchiderea inelului de centura a municipiului Timisoara.

Centura Timisoara Vest va avea noua poduri si pasaje si este abia la faza de SF. CNAIR sustine ca in perioada urmatoare se vor face si alte studii necesare pentru finalizarea studiului de fezabilitate, in baza unui contract pe 12 luni semnat cu Search Coroporation SRL, in valoare de 4,3 milioane de lei cu tot cu TVA. Ordinul de incepere pentru elaborarea SF s-a dat in ianuarie 2021.

In prezent se lucreaza la Centura Timisoara Sud, care a ajuns la 45% din executie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004727 (s)