News Flash:

Nici tu nu cuplezi centura de siguranta? Iata argumentul care te va convinge s-o faci!

10 Aprilie 2018
1008 Vizualizari | 0 Comentarii
centura

Ieri m-am întors la București și am mers de 3 ori cu taxiul. Niciunul dintre cei 3 taximetriști nu și-au cuplat centura de siguranță. Ultimul dintre ei era un adevărat „profesionist” – utiliza centura de siguranță falsă.

Era deja spre dimineață, eu am urcat în taxi, era un Mercedes nou, dotat cu toate sistemele de siguranță. Bărbatul era fără centură, iar avertizările acustice și luminoase emise atunci când centurile nu sunt cuplate nu funcționau.

-De ce nu purtați centură?

-Chiar trebuie? – întreabă șoferul.

-Mie nu-mi trebuie. Pur și simplu aș vrea să știu și de ce sistemul de avertizare nu este pornit?

-Am pus un adaptor special.

-Și dvs. ce profesie aveți, sunteți fizic poate?

-De fapt, sunt inginer auto.

-Să înțeleg dar, că dvs. conștient ați ales cel mai rău scenariu pentru viață?

-De ce spuneți așa?

-Atunci când vă așezați la volan, mașina înțelege că este șoferul și vă cere să cuplați centura. Dvs. ați dus în eroare sistemul electronic al mașinii, băgând acest adaptor. Dacă nu l-ați fi pus, mașina ar fi deconectat airbag-urile, pentru a nu vă face mai rău. Dar dvs. ați decis să încurcați mașina și soarta de-a binelea. În caz de accident, chiar și neînsemnat, dvs. veți fi aruncat în față, mașina din cauza adaptorului va crede că dvs. sunteți cuplat și va funcționa airbag-ul. Mai întâi vă va zdrobi serios, după care în funcție de forța de impact, veți zbura pe fereastră ca o carne tocată.

-Tace…

-Mie chiar îmi este interesant, de ce faceți asta?

-Păi, îmi explicam asta prin faptul că mă deranja, dar acum îmi dau seama cât de stupid sună…Ca să știți, doi prieteni de-ai mei au supraviețuit în accidente rutiere, doar datorită faptului că aveau centură, – spune șoferul de taxi, scoțând adaptorul și fixându-și centura adevărată.

Oamenii chiar nu înțeleg că această centură a fost făcută pentru a salva vieți? Doar există și amenzi pentru centura necuplată… chiar trebuie alții să se gândească la viața noastră? Chiar nu putem oare noi înțelege că aceasta este o garanție că te vei întoarce seara acasă?

Oameni buni, de ce nu cuplați centura?

Sursa: eushtiu.com

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005735 (s)