News Flash:

Ce reguli trebuie sa respecti cand iti adormi bebelusul

8 Aprilie 2018
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
bebe doarme mare 2

Fiecare mamica stie foarte bine ce înseamna sa adormi un bebelus. Indiferent ca are experienta sau nu, pentru orice mamica somnul sugarului reprezinta o adevarata provocare întrucat o noapte linistita, fara plansete si alte incidente neprevazute nu este tocmai usor de obtinut.

Totusi, specialistii considera ca exista anumite trucuri pe care o mamica responsabila trebuie sa le cunoasca astfel încat sa îi asigure micutului ei un somn odihnitor: cateva modificari în programul de noapte si chiar a mediului în care dorm copiii pot contribui la prevenirea si chiar corectarea problemelor de somn ale acestora.

Ce trebuie sa te ingrijoreze in primul an de viata la bebelus

Iata 5 ponturi utile pentru proaspetele mamici!
Foarte multe femei gresesc în ceea ce priveste rutina de somn a bebelusilor lor. si, cu siguranta, acest lucru vine de la faptul ca revistele si cartile de specialitate se contrazic, de cele mai multe ori, în informatii, ceea ce genereaza nelamuriri cu privire la cum si cat este indicat sa doarma un nou-nascut.

De aceea, în cele ce urmeaza, vei descoperi 5 recomandari pe care sa le iei în considerare în ceea ce priveste rutina de somn a copilului tau. Cu siguranta, vei reusi sa îti dai seama pe parcurs cu ce ai gresit în programul de odihna a lui bebe, asa încat sa eviti lucrurile care pot prevesti o noapte agitata.

Iata ce sa NU faci:
1. Foarte multe mamici gresesc luandu-l pe bebe cu ele în patul din dormitor pe perioada noptii. Desi cred ca asa este mai în siguranta daca îl aseaza langa ele, acest obicei nu va face decat sa îl dezobisnuiasca pe micut de patutul lui. De aceea, sa nu te mire daca data viitoare cand vei dori sa îl asezi în cosuletul lui o sa înceapa sa planga.

Nu ai de ce sa te îngrijorezi daca îl lasi sa doarma singur. Cauta pe site-ul Babyneeds cosulete cu roti ca sa poti sa deplasezi patutul din camera lui bebe în dormitorul tau langa pat. Iata o modalitate care sa te ajute sa te odihnesti pe timpul noptii si sa scapi de grija ca micutului tau i se poate întampla ceva. si, bineînteles, bebelusului tau îi va fi mult mai bine în propriul lui spatiu de dormit.
2. Un alt motiv pentru care bebelusul tau are un somn agitat poate fi lipsa unui program bine stabilit pentru dormit: ori îl culci prea tarziu, ori nu respecti orele de somn si aveti un program haotic.

Renunta la plimbarile tarzii sau la sesiunile de joaca si asigura-te ca bebelusul tau adoarme la o ora rezonabila, potrivita pentru varsta lui. În plus, este dovedit stiintific faptul ca, daca sunt prea obositi, copiii pot avea parte de o noapte agitata, ba chiar sa se trezeasca de mai multe ori decat de obicei. Acest lucru este valabil si pentru adulti, asa ca, nu neglija importanta orei la care adoarme bebe.

Cata mancare trebuie sa contina portia unui bebelus, in functie de cate luni are

3. Sa nu te mire ca bebelusul tau are chef de joaca atunci cand pornesti caruselul crezand ca asa ai sa-l adormi. Foarte multe mamici sunt dezinformate în acest sens: majoritatea cred ca jucariile muzicale îi pot adormi pe micuti, cand, de fapt, ele nu fac decat sa starneasca atentia bebelusului curios si dornic de joaca.
De asemenea, daca are prea multe jucarii în patut, copilul se poate simti distras si, astfel, sa adoarma mult mai greu, dereglandu-si programul de somn.

4. Exista o categorie de mamici mult prea stresate si îngrijorate care nu fac altceva decat sa îsi verifice în permanenta bebelusii în timp ce acestia dorm. Aceasta este o alta greseala care ar trebui evitata daca îti doresti ca micutul tau sa aiba parte de un somn linistit. Indiferent ca este vorba despre somnul de dupa-amiaza, ori de perioada noptii, evita sa îl trezesti ca sa îi dai sa manance la ore fixe, ori sa îl schimbi în timp ce doarme. Chiar daca este ora mesei, cu siguranta nu va fi nicio problema daca îl lasi sa se odihneasca mai mult.

5. Mediul în care copilul doarme are un rol deosebit de important în programul de somn al acestuia. De aceea, asigura-te ca dormitorul este aerisit, ca este liniste în camera si ca ai stins lumina. Exista si mamici care neglijeaza aceste aspecte, crezand ca, odata ce a adormit, bebelusul este în regula si va avea parte de un somn odihnitor pe toata perioada noptii. Ei bine, nu este deloc asa.

Este adevarat ca pare simplu sa îl adormi, însa lucrurile mentionate anterior pot avea o influenta destul de mare în ceea ce priveste durata perioadei de dormit a bebelusului tau, asa ca, mare atentie!

Acestea sunt cele cinci lucruri de care sa tii cont în ceea ce priveste programul de dormit al copilului tau. Fii responsabila si asigura-te ca tii pasul cu trucurile menite sa îti ajute bebelusul sa aiba parte de un somn relaxant pe toata perioada noptii. si, bineînteles ca, si tu, pe langa el, te vei odihni mai mult astfel încat sa te trezesti cu forte proaspete, pregatita pentru o noua zi alaturi de micutul tau.

sursa:bebelu.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006212 (s)