News Flash:

NEBUNIE IN TRAFIC! Se circula bara la bara pe DN1, intre Comarnic si Busteni, catre Brasov

1 Iunie 2017
1005 Vizualizari | 0 Comentarii
aglomeratie dn11
Traficul rutier se desfasoara joi bara la bara, pe DN1, intre Comarnic si Busteni, pe sensul de mers catre Brasov, din cauza numarului mare de masini care se indreapta catre statiunile montane de pe Valea Prahovei. Politistii recomanda soferilor disciplina .
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca joi dimineata, din cauza numarului mare de masini care se indreapta catre statiunile montane de pe Valea Prahovei, se circula in coloana, bara la bara, pe DN1, intre Comarnic si Busteni, pe sensul de mers catre Brasov.
Pentru evitarea aglomeratiei, soferii care doresc sa plece din Capitala catre munte sunt sfatuiti sa utilizeze rute alternative: Bucuresti - Targoviste - Sinaia si Bucuresti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele.
Aproape 9.000 de politisti, cu 4.000 de autospeciale, vor actiona pe sosele, pe toata durata minivacantei de 1 Iunie si Rusalii.
De asemenea, in fiecare zi, aproape 2.000 de politisti rutieri vor fi prezenti pe principalele drumuri nationale si autostrazi, pentru fluidizarea traficului pe caile de acces din zona lacasurilor de cult si a statiunilor turistice. Ei vor avea in dotare 421 de aparate radar in intreaga tara, inclusiv echipamentele de ultima generatie, respectiv dispozitivele True Cam.
In actiuni, politistii vor fi sprijiniti de elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie.
Totodata, politistii de la transporturi vor asigura masurile de ordine publica, in medie/zi, pe 252 de trenuri de calatori, in 266 statii si triaje de cale ferata, in 14 aerogari si 21 porturi la Marea Neagra sau pe Dunare. Cinci de trenuri de marfa vor fi insotite, pe durata deplasarii, de catre politisti.
Peste 50.000 de turisti, asteptati pe Litoral
In ceea ce priveste litoralul romanesc, peste 50.000 de turisti sunt asteptati sa ajunga aici de Rusalii. Cei mai multi au ales statiunile Mamaia si Vama Veche. Autoritatile si hotelierii au pregatit pentru distractia acestora concerte, festivaluri de muzica, evenimente culturale si sportive.
Vicepresedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin, a declarat ca pentru hotelierii de la malul marii minivacanta de Rusalii inseamna primul eveniment major din aceasta vara.
"Asteptam acum peste 50.000 de turisti, din ceea ce am discutat cu primarii si cu operatorii din turism", a spus Corina Martin, adaugand ca statiunea Vama Veche este ocupata la intreaga capacitate, in timp ce Mamaia ”se afla undeva la 80%”.
"Gradul de ocupare a hotelurilor pe litoral este in continua crestere, pe masura ce ne apropiem de vacanta de vara, iar Sarbatoarea de Rusalii ne ofera ocazia sa inregistram un nou val de turisti. In continuare, Mamaia se afla in topul celor mai cautate statiuni, urmata Vama Veche si de Venus. (…) Sunt si hoteluri care sunt ocupate la intreaga capacitate, in special cele care ofera conditii sporite de cazare, dar sunt si unitati, in special cele de doua stele, care inca mai au locuri libere. Oamenii au devenit selectivi, sunt mult mai atenti la ce se asteapta sa primeasca de la un hotel din Romania, fiind vandute cel mai bine hotelurile de trei si patru stele. Ceea ce inseamna ca oamenii se duc spre confort si ii penalizeaza pe cei de doua stele", a declarat vicepresedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin.
Zilele libere din minivacanta de Rusalii vin la pachet cu multe optiuni de distractie, evenimente culturale, sport si moda.
Hotelierii isi asteapta turistii cu pachete speciale pentru acest week-end, chiar cu masa de Rusalii inclusa, cluburile au venit cu nume sonore din industria muzicala, DJ internationali, petreceri pe plaja sau la piscina, plimbari cu telegondola si multa distractie pentru toate varstele in Satul de Vacanta din Mamaia. Aici, atractiile si jocurile au fost pregatite sa ii intampine atat pe cei mici, dar nu numai, pentru ca adrenalina nu are varsta.
De asemenea, tot pentru familiile cu copii, pe 1 iunie se inaugureaza Baby Zoo, locul special amenajat in cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta in care cei mici vor putea interactiona cu animalele.
Totodata, la Gravity Junior Clash - Gravity Park, pe 1 iunie este organizat un concurs de role, skate si trota pentru juniori.
De joaca, veselie si distractie au parte copiii pe 1 iunie si la Hotelul Iaki din Mamaia, unde vor avea loc spectacole presarate cu experimente trasnite, baloane de sapun, face painting si spectacole de magie.
Si cei care vor cauta activitati culturale in aceasta perioada isi vor petrece placut timpul la Targul de arta si antichitati, organizat in Piata Ovidiu din Constanta, ori la expozitia de pictura "Contraste", a artistei Miriana Savova din Sofia, ce va fi gazduita de Muzeul de Arta din Constanta.
Cei mai multi turisti care vin in statiunea Mamaia sunt atrasi, in principal, de viata de noapte. Aici, principalul eveniment al minivacantei va fi Kudos Fest. Ajuns la editia cu numarul 6, festivalul de muzica electronica este organizat pe plaja Kudos Beach din Mamaia intre 2 si 5 iunie. Timp de trei zile si trei nopti, zeci de DJ cunoscuti vor mixa in Mamaia, 7.000 de invitatii fiind deja acordate. La platane au fost anuntati: Reboot, Ninetoes, Metodi Hristov, Yokoo, SABB, Markus Homm, Mihai Popoviciu, Adrian Eftimie, Optick, Rosario Internullo, Mano & Azteca, Midi Culture, Moonsound, Sllash & Doppe, Dobrikan, Bross, Mihai Vladu, Alin G, Maryo.
Tot in Mamaia, intre 1 si 5 iunie, Disco Club Fratelli va gazdui Festivalul de muzica usoara "Biutiful de la malul marii".
La Vama Veche va fi organizat un "Salsa Week-end", la Terasa Road to Hell, pe 1 iunie, iar la Papa la Sanyi vor concerta Mircea Vintila, pe 2 iunie, si Bosquito, pe 5 iunie, in timp ce pe plaja din 2 Mai va fi organizat concursul sportiv "Triatlon fara asfalt", in data de 3 iunie.
Un "”Festival National al Sporturilor Nautice si pe Plaja" este organizat si in Techirghiol, intre 1 si 4 iunie. Disciplinele incluse in program sunt yachting, aquathlon, stand up paddle, windsurfing, kiteboarding, caiac canoe, aqua-gym, caiac-polo, water-wars, trasul de parama, aruncarea bandulei la punct fix, volei pe plaja, si badminton.
Alte petreceri, insotite de focuri de artificii si alte surprize, vor fi oferite de fiecare dintre cluburile de pe litoral, patronii acestora pregatind programe speciale pentru a-i multumi pe turistii ce le vor trece pragul.
De asemenea, special pentru cei care isi petrec minivacanta de Rusalii pe litoral, autobuzele etajate au fost reintroduse in circulatie de miercuri.
Turistii pot petrece minivacanta de Rusalii pe Litoral la preturi pornind de la 60 de lei
Turistii care doresc sa petreaca vacanta de Rusalii pe Litoral o pot face anul acesta la preturi care pornesc de la 60 - 70 de lei/ persoana/ noapte intr-un hotel de doua stele de la malul marii, preturi similare cu cele care au fost cerute si pentru perioada minivacanta de 1 Mai.
Hotelierii de pe litoral spun ca vremea urata de la sfarsitul lunii mai, cu multe zile ploioase, a intarziat debutul sezonului estival pe litoral si spera ca adevarata deschidere, de dupa cea oficiala de 1 Mai, sa fie in acest weekend, cand se asteapta ca zeci de mii de turisti sa ajunga la mare, bucurandu-se de atmosfera de vacanta.
Chiar daca apa marii este inca rece, temperaturile din termometre vor creste, depasind 24, 25 de grade Celsius, iar cei care vor veni in minivacanta vor putea face plaja.
"Ca si asteptari speram ca ne vom situa cel putin la nivelul turistilor de la 1 Mai, datorita faptului ca este un numar suficient de zile de vacanta, dar de data aceasta speram sa vina mult mai multe familii cu copii, care sa se bucure de minivacanta", spune presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Cristian Barhalescu.
Potrivit acestuia, preturile la cazare sunt similare si chiar mai mici decat la 1 Mai, "mai accesibile".
Din acest motiv, hotelierii se asteapta ca mii de turisti sa ajunga la mare in aceste zile, oferta de cazare, prin agentiile de turism, fiind cuprinsa, in medie, intre 60, 70 de lei si 180 de lei.
Astfel, la hotelurile de doua stele, pretul unei camere duble, cu mic dejun inclus, este cuprins intre 70 si 90 de lei, la Eforie si in sudul litoralului, respectiv 120 - 130 de lei in Mamaia.
Pretul unei camere in hotelurile de trei stele se situeaza intre 110 si 130 lei in Eforie si sudul litoralului si 180 - 220 de lei in Mamaia, in timp ce intr-un hotel de patru stele preturile pornesc de la 180 de lei in sudul litoralului si 250 - 300 de lei in Mamaia. Tarifele medii variaza in functie de categoria de confort si de ofertele fiecarei unitati in parte.
Totodata, pentru minivacanta de Rusalii agentiile de turism si hotelurile de pe litoral au pregatit pachete care acopera de la 2/3 nopti de cazare pana la intreaga perioada a vacantei, turistii putand opta si pentru servicii optionale - demipensiune/ pensiune completa/ all-inclusive sau tratament/ spa, sauna, acces la piscina etc, tarifele pentru aceste pachete putand ajunge si chiar depasi 3.000 de lei pentru un sejur de cinci nopti.
"Nu cred ca se ajunge la un grad de ocupare de 100 la suta. Este totusi inceput de sezon. Sunt, sigur, hoteluri care sunt ocupate in totalitate, dar, cu siguranta, la nivelul intregului litoral nu putem discuta de 100 la suta", a declarat Cristian Barhalescu.
El a adaugat ca cele mai mari solicitari sunt in Mamaia, in special in zona Mamaia-Navodari, in Venus si in Vama Veche: "In Vama si in Mamaia sunt si evenimente care atrag".
Daca in statiunile din sud - Saturn, Venus, Jupiter si Neptun - au facut rezervari mai mult familii cu copii, in cele din nord si in Vama Veche vor ajunge mai mult tinerii, atrasi de distractie si cluburi, Vama Veche urmand sa fie luata cu asalt si de catre cei veniti in vacanta cu cortul. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006357 (s)