News Flash:

Controlorii de trafic aerian promit ca nu vor face greva in perioada minivacantei 1-5 iunie

1 Iunie 2017
967 Vizualizari | 0 Comentarii
controlor de trafic
Liderii Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) au afirmat miercuri, intr-un briefing de presa, ca nu vor face greva generala in perioada minivacantei 1-5 iunie, insa la alte 2-3 zile dupa aceasta vacanta ar putea anunta o noua actiune de protest cu intreruperea lucrului.
„Ii informam pe toti pasagerii, le garantam ca in minivacanta 1-5 iunie nu vom avea greva generala si inca alte doua-trei zile 100% nu se pune problema unei greve generale. In cazul in care vor aparea disfunctionalitati, dupa acele cateva zile de la vacanta, am putea declansa greva”, a declarat Gabriel Tudorache, presedintele ATSR.
Liderul sindical a explicat ca in aceste zile a fost finalizat bugetul ROMATSA pe 2018 si a fost trimis catre Autoritatea Aeronautica Civila, astfel incat autoritatile europene in domeniu sa fie informate in timp util si sa fie evitat „falimentul” ROMATSA. „Daca nu am fi reusit transmiterea acestor documente, ROMATSA ar fi intrat in faliment, pentru ca nu ar fi in masura sa dovedeasca faptul ca este capabila tehnic si financiar sa asigure siguranta in transporturile aeriene”, a spus Gabriel Tudorache.
Reclamand „atacurile si informatiile false care circula pe internet, impreuna cu imagini ale caselor angajatilor ROMATSA”, sindicalistii ATSR cer organelor statului sa le asigure „protectie, inclusiv protectia corporala” a controlorilor de trafic aerian.
Greva de la ROMATSA, declansata in dimineata zilei de marti, 30 mai, a fost suspenda temporar, cu precizarea ca daca negocierile esueaza va putea fi reluata oricand fara parcurgerea etapelor intermediare. „Avand in vedere impactul negativ creat pasagerilor in urma actiunilor de protest, partile - ROMATSA si ATSR - au convenit urmatoarele: conflictul se suspenda temporar incepand cu ora 12.10, cu continuarea negocierilor; daca negocierile vor esua, greva va putea fi reluata fara a se mai parcurge etapele intermediare aferente conflictului de munca”, a declarat, dupa suspendarea grevei, Gabriel Tudorache.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1368 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006723 (s)