News Flash:

Noi audieri la Comisia de ancheta a alegerilor din 2009. Gabriel Oprea a anuntat ca nu participa fara acordul Parchetului

31 Mai 2017
1025 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea
Gabriel Oprea a transmis miercuri o scrisoare Comisiei de ancheta a alegerilor din 2009, in care precizeaza ca acest for trebuie sa solicite acordul prealabil al PICCJ pentru a-l audiat, dat fiind caracterul nepublic al procedurii penale in care a fost solicitat sa dea declaratii ca martor. Presedintele Comisiei, Mihai Fifor, a anuntat ca va transmite o scrisoare Parchetului General cu privire la obiectivele pe care le are acest for, iar ulterior ii va adresa lui Gabriel Oprea o noua invitatie pentru a se prezenta la audieri, a precizat, miercuri.
„Referitor la solicitarea dumneavoastra de a ma prezenta in fata Comisiei parlamentare, va aduc la cunostinta ca in luna aprilie 2017 am fost audiat in calitate de martor la PICCJ cu privire la acelasi subiect, intr-un dosar in care s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem”, a scris Oprea.
„Fata de imprejurarea ca sunt subiect procesual intr-o cauza penala, in sensul art. 34 Cod procedura penala, si dat fiind caracterul nepublic al procedurii judiciare impus de art. 285 alin. (2) din acelasi Cod, pentru a preveni eventuala incalcare a caracterului nepublic al procedurii de urmarire penala in care am fost solicitat sa dau declaratie in calitate de martor, va suspun atentiei necesitatea solicitarii de catre dumneavoastra a acordului prealabil al organului judiciar competent in vederea audierii mele”, a adaugat Oprea.
„In aceasta dimineata domnul Oprea m-a sunat, mi-a spus ca nu vine la comisie si ca ne-a transmis o scrisoare, ceea ce a si facut. Lucrurile eu zic ca sunt cat se poate de clare. La inceput, de la debutul activitatii comisiei noastre, am precizat ca, pe Regulament si pe Hotararea Parlamentului Romaniei, obiectivele sunt cat se poate de clare in activitatea comisiei, ca nu se suprapun in niciun fel pe obiectul anchetei Parchetului General. Prin urmare, noi consideram ca invitarea domnului Gabriel Oprea la comisie a fost una indreptatita si cat se poate de legala”, a spus Fifor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006262 (s)