News Flash:

Tarom va opera saptamanal patru-cinci curse spre China si Statele Unite

31 Mai 2017
1069 Vizualizari | 0 Comentarii
tarom boeing
Tarom va opera patru, cinci curse spre China si Statele Unite, in contextul in care exista cerere pe piata, a anuntat directorul comercial al institutiei, Sorin Georgescu, miercuri, dupa evenimentul in care a fost prezentata a doua aeronava inchiriata de Tarom, Boeing 737-800 numita "Marea Unire".
"Cursele anuntate spre New York si Beijing pot fi rentabile. Exista solicitari de piata. Din pacate, nu o sa putem merge cu doua curse pe saptamana. Patru, cinci curse pe saptamana, pe ambele sensuri, minim, daca nu una pe zi", a spus directorul comercial al Tarom.
Frecventa curselor este importanta in contextul competitiei existente. Spre exemplu, din Istanbul si Frankfurt sunt cate doua-trei curse pe zi catre Statele Unite, a explicat Georgescu.
In prezent, gradul de incarcare al Tarom este de 67%, iar la finalul anului ar putea ajunge la 90%. 
Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a spus la randul sau, miercuri, la evenimentul de prezentare a celei de-a doua aeronave Boeing, ca reprezentantii companiei Tarom lucreaza la obtinerea sloturilor pentru deschiderea rutelor catre Statele Unite si China.
"Prin cele doua aeronave, practic, va creste si capacitatea de transport cu peste 20% a companiei Tarom. Deja suntem in discutii pentru achizitionarea de long courier si cei din cadrul companiei lucreaza deja la obtinerea sloturilor pentru deschiderea rutelor cu Statele Unite si China", a declarat ministrul.
Doua aeronave Boeing 737-800 au intrat recent in flota Tarom. Avioanele au fost cumparate in leasing pe o perioada de 10 ani, iar capacitatea lor este de 189 de locuri. Decizia de cumparare a venit dupa ce doua Airbus A310 au fost scoase din flota Tarom, in cursul anului trecut.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005340 (s)