News Flash:

Mircea Bacala si Elena Popa, noii subprefecti ai Timisul

29 Ianuarie 2020
903 Vizualizari | 0 Comentarii
Mircea Bacala

Mircea Bacala este noul subprefect de Timis, numit in functie de Guvernul Orban, alaturi de Elena Popa. Numirile au fost facute ieri, 28 ianuarie.

Mircea Bacala a fost prefect de Timis, de doua ori, iar acum vine in locul Lilianei Onet, care dupa o luna in functia de subprefect a fost numita prefect. Echipa de la conducerea Institutiei Prefectului Timis este acum completa, cu un prefect si doi subprefecti, cativa ani functionand doar cu un subprefect. Noii subprefecti numiti de Guvernul Orban sunt Mircea Bacala si Elena Popa.

Mircea Bacala vine in functia de subprefect din cea de inspector guvernamental. Mircea Bacala a fost prefect in perioada 9 martie 2009 – 11 mai 2012 si din 18 decembrie 2015 pana in august 2017.

In anul 2012, Mircea Bacala a dat in judecata Guvernul Romaniei, el fiind nemultumit ca nu i s-a propus functia de inspector guvernamental atunci cand a fost inlocuit cu Eugen Dogariu in functia de prefect. Bacala a contestat faptul ca nu i s-a recunoscut concursul prin care a dobandit titulatura de inalt functionar public. Pentru ca Mircea Bacala sa fie inspector guvernamental, Guvernul trebuia sa-i recunoasca concursul din 2009, prin care a devenit inalt functionar public.

In aprilie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat si a recunoscut acest concurs. In mai 2012, pe Bacala l-au eliberat din functie reprezentantii Guvernului, care au constatat incetarea deplasarii temporare in functia de prefect, fara sa tina cont de faptul ca trebuia sa numeasca un prefect prin concurs, iar Bacala sa fie numit inspector guvernamental. Astfel, desi Bacala trebuia sa fie numit inspector guvernamental, deoarece odata cu recunoasterea acelui examen devenea inalt functionar public, el a fost numit pe functia pe care o ocupa inainte la consiliul judetean. In urma deciziei instantei, lui Bacala i s-a recunoscut titulatura de inalt functionar public .

Bacala a fost repus in functia de prefect, din 2015 pana in 2017, cand in locul sau a fost numita Eva Andreas, inlocuita recent de Liliana Onet.

Mircea Bacala este nascut la data de 6 iunie 1968, la Timisoara. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Europene Dragan din Lugoj.

 


mircea bacala subprefect guvernul orban elena popa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006387 (s)