News Flash:

Perchezitii la firme care faceau reciclari fictive. Prejudiciul: 5,5 milioane de euro

20 Ianuarie 2020
622 Vizualizari | 0 Comentarii

Mai multe perchezitii au fost efectuate duminica, in Bucuresti si in alte patru judete din tara, intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu de peste 5,5 milioane de euro. Sunt efectuate verificari in Timis, Hunedoara, Mehedinti si Bucuresti.

Politistii de investigare a criminalitatii economice fac 21 de perchezitii domiciliare, atat la locuintele unor persoane, cat si la sediile unor societati comerciale din Timis, Mehedinti, Prahova si Bucuresti.

„Se pun in aplicare 18 mandate de aducere. Actiunea are loc in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Mehedinti, sub supravegherea Prachetului de pe langa Tribunalul Mehedinti. Sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala”, a anuntat IPJ Mehedinti.

Reteaua functiona din anul 2018. Cei care faceau parte din ea intocmeau documente fictive pentru patru societati comerciale. Se consemnau in fals activitati de colectare, transport si predare in vederea reciclarii deseurilor, hartie, PET-uri si sticla. Documentele erau predate unei organizatii de profil pentru a obtine bonificatii. Astfel, firmele respective beneficiau de diverse scutiri de la plata taxelor catre bugetul de stat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1894 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005079 (s)