News Flash:

Fara pensii speciale: Grefierii timisoreni protesteaza prin intreruperea activitatii

27 Ianuarie 2020
607 Vizualizari | 0 Comentarii
tribunal

Anunt al grefierilor timisoreni in contextul protestului impotriva abrogarii pensiilor de serviciu. Acestia spun ca isi vor intrerupe activitatea, luni si marti, si nu vor mai participa decat la cauzele urgente.

Grefierii timisoreni, alaturi de colegii lor din tara, dar si de judecatori, au anuntat inca de saptamana trecuta ca protesteaza impotriva proiectului de lege pentru abrogarea pensiilor de serviciu. Vor protesta, luni si marti, prin intreruperea activitatii, iar marti reprezentantii lor la nivel national vor avea si o intalnire cu premierul Ludovic Orban.

Luni, grefierii timisoreni anunta ca vor protesta intre 10 si 12 prin intreruperea totala a activitatii. Pe timpul intregii zile insa nu vor participa decat la judecarea cauzelor urgente si a celor arestati, permitand accesul publicului in sala cu doar cinci minute inainte de intrarea completului de judecata. In nici o alta cauza care nu reprezinta urgenta nu vor „efectua nici un fel de activitati specifice functiei sau alte acte de procedura”, au transmis acestia prin intermediul unui comunicat de presa.

Marti, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor de serviciu va fi votat in plen, iar liderii de sindicat anunta ca intreg personalul va protesta din nou prin intreruperea totala a activitatii. Personalul auxiliar din justitie anunta totusi ca va participa totusi la judecarea cauzelor urgente si cu arestati, permitand accesul publicului in sala numai cu cinci minute inainte de intrarea completului de judecata. Nu vor efectua nici un fel de activitati specifice functiei sau alte acte de procedura decat pentru solutionarea cauzelor urgente.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005651 (s)