News Flash:

Ministrul pentru Brexit la Bucuresti: „Am discutat despre drepturile romanilor”

8 Martie 2018
853 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, l-a primit, miercuri, la Bucuresti, pe ministrul britanic pentru Brexit, David Davis. 

Potrivit Ministerului de Externe, vizita vine in perspectiva reuniunii Consiliului European (Articolul 50).

Potrivit sursei citate, in cadrul discutiilor a fost reconfirmata dorinta ambelor parti de a agrea cat mai curand posibil textul Acordului de retragere, pentru a incepe negocierile privind cadrul relatiilor viitoare.

„Am reiterat prioritatea Romaniei, subliniata si de doamna prim-ministru Viorica Dancila, de a proteja drepturile romanilor care locuiesc, lucreaza sau studiaza astazi in Regatul Unit. Ministrul David Davis a confirmat ca Marea Britanie isi va onora obligatiile asumate in prima faza a negocierilor si a subliniat angajamentul Guvernului Marii Britanii privind abordarea deschisa si transparenta a intregului proces, prin oferirea unor garantii certe in ceea ce priveste drepturile cetatenilor europeni si ale familiilor acestora”, a declarat Victor Negrescu.

Totodata, discutiile au evidentiat si necesitatea unei cooperari aprofundate intre UE si Marea Britanie, care sa reflecte legaturile istorice apropiate si valorile comune impartasite.

„Apreciem in mod deosebit contributia substantiala si expertiza Marii Britanii pe multiple paliere, in special in domeniul apararii si securitatii. De aceea, ne dorim in continuare o cooperare stransa intre Uniunea Europeana si Marea Britanie, prin incheierea unui viitor acord echilibrat, care sa permita indeplinirea obiectivelor noastre comune”, a mai precizat Victor Negrescu, conform comunicatului.

MAE precizeaza ca discutiile au reliefat colaborarea foarte buna intre cele doua state in diverse domenii, dar mai ales din perspectiva comunitatii de romani care traieste in Marea Britanie. De asemenea, Victor Negrescu si David Davis au exprimat dorinta continuarii acestei relatii stranse si dupa retragerea Marii Britanii din UE, se mai arata in comunicat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006143 (s)