News Flash:

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, face ANUNTUL! Ce ar contine arhivele SIPA

2 Iunie 2017
952 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader1
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, la Antena 3, ca, el personal, nu stie ce se afla in arhiva SIPA, dar ca, potrivit unora, ar exista inscrisuri de valoare istorica si cultura, dar si secrete de stat.

,,Aduce la cunostinta continutul rapoartelor, dar nu vom vedea doar nume si prenume, ci ce se spune despre inventariere, pastrarea documentelor, distrugerea documentelor (...) Intra comisia in arhiva. Ce va fi in arhiva, eu nu stiu. Unii spun ca exista documente privind vechimea unor functionari. Este o prioritate absoluta”.

„A venit vremea sa aflam. Logica mea si asteptarea mea, comisia sa lucreze trei ani, iar documentele sa se duca unde trebuie. La cele personale sa consulte persoana, daca vrea sa afle sau nu, dupa trei ani distruse. Secretele de serviciu vor fi desecretizate de ministrul de Justitie prin ordin. Daca e de viata privata, le dai la o parte. Indiciile cu privire la fapte care constituie infractiuni. Ce face comisia aia? Le trimite la Ministerul Public, care decide ce face mai departe. Poti gasi inscrisuri care constituie valoare istorica si cultura. Esti obligat sa le trimiti la Arhivele Nationale. Secretele de stat trebuie pastrare 50 de ani, in alea nu poti intra. Pot fi si informatii de interes public”, a mai spus ministrul Toader.

tudorel toader arhiva sipa valoare istorica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005115 (s)