News Flash:

Ministrul Energiei: S-au emis milioane de facturi eronate la gaze si curent

12 Ianuarie 2022
363 Vizualizari | 0 Comentarii
calorifer

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, la finalul sedintei de guvern de miercuri, ca firmele din domeniul energetic au emis „milioane de facturi eronate catre clienti”. Autoritatile pregatesc noi sanctiuni pentru cei care incalca legea.
 
 
Ministrul Virgil Popescu atrage atentia asupra faptului ca furnizorii de energie au emis „milioane de facturi eronate”, atat pentru luna noiembrie, cat si pentru decembrie.

Saptamana viitoare, guvernul vrea sa adopte, prin ordonanta, noi sanctiuni in cazul furnizorilor de energie care incalca legislatia, introducand amenda pe cifra de afaceri. Mai mult decat atat, se va introduce si obligativitatea nedrebransarii consumatorilor. Aceasta ordonanta va modifica legea 259 privind plafonarea si compensarea preturilor la energie si gaze.

„In legea consumatorului vulnerabil si in legea plafonarii si compensarii exista obligativitatea nedrebransarii consumatorului vulnerabil. Dupa ce am vazut ce fac furnizorii – emit facturi si forteaza plata acestora, spunand ca exista acest risc al debransarii – evident cand le dam o sanctiune pe facturi, de refacere a facturilor si neperceperea penalitatilor, trebuie sa ne asiguram ca nu pot fi abuzuri impotriva oamenilor care nu au capacitatea de negociere cu furnizorii. Ne vom asigura ca legea va fi aplicata si pentru restul consumatorilor”, a spus ministrul Energiei Virgil Popescu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005404 (s)