News Flash:

Masuri suplimentare anti-Covid in Mosnita Noua, Giarmata, Ghiroda si alte cinci localitati

13 Septembrie 2021
306 Vizualizari | 0 Comentarii
restrictii covid

In localitatea Masloc nu se mai pot face nunti si petreceri, iar barurile, cafenelele si restaurantele se vor inchide in interior. Restrictii suplimentare sunt si la Mosnita Noua, Topolovatu Mare, Dumbrava, Sanandrei, Becicherecu Mic, Giarmata si Ghiroda, in urma cresterii ratei de infectare cu Covid-19.
 
 
Luni, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, convocat de subprefectul Ovidiu Draganescu, a decis alte masuri suplimentare anti-Covid pentru Masloc, Mosnita Noua, Topolovatu Mare, Dumbrava, Sanandrei, Becicherecu Mic, Giarmata si Ghiroda. La Masloc vor fi aplicate masurile valabile peste pragul de 3/1000 de locuitori, iar in restul localitatilor se dispun masuri suplimentare pentru o rata intre mai mare de 2, dar mai mica de 3 la mia de locuitori.

„In cadrul sedintei de astazi, UAT Masloc a fost trecuta pe anexa 3, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori si mai mica de 4/1000 de locuitori. Totodata, UAT-urile Topolovatu Mare, Dumbrava, Sanandrei, Becicherecu Mic, Mosnita Noua, Giarmata, Ghiroda au fost trecute pe anexa 4, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori si mai mica de 3/1000 de locuitori”, transmite Prefectura Timis.

Restrictiile pentru rata cuprinsa intre 2 si 3 la mia de locuitori le puteti consulta AICI, iar pentru o rata cuprinsa intre 3 si 4 la mia de locuitori AICI.

Masurile adoptate astazi se vor aplica incepand de marti, 14 septembrie. In restul UAT-urilor din judetul Timis se aplica in continuare masurile generale din HG 826/2021.

Masurile suplimentare anti-Covid aplicate in Masloc

  • Organizarea si desfasurarea activitatii in cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte sunt interzise;
  • Organizarea si desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise;
  • Organizarea si desfasurarea, in aer liber, a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale sunt interzise;
  • Activitatile recreative si sportive in grup desfasurate in aer liber sunt interzise;
  • Organizarea de evenimente private (nunti, botezuri, mese festive etc.) sunt interzise;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este interzisa;
  • Activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare este permisa doar pentru persoanele cazate in cadrul acestor unitati. Prepararea, comercializarea si consumul produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice sunt permise in spatiile special destinate dispuse in exteriorul cladirilor, in aer liber, cu exceptia spatiilor care au un acoperis, plafon sau tavan si care sunt delimitate de cel putin 2 pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Activitatile se vor desfasura cu respectarea masurilor de protectie sanitara stabilite prin ordin comun al ministrului sanatatii, al ministrului economiei, antreprenoriatului si turismului si al presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. In situatia in care activitatea operatorilor economici prevazuti la lit. f) si lit. g) este restrictionata sau inchisa se permite prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consuma in spatiile respective;
  • Activitatile in baruri, cluburi si discoteci sunt interzise;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este interzisa;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de administrare a piscinelor interioare este interzisa.
  • Organizarea si desfasurarea adunarilor publice, organizarea de mitinguri si demonstratii este interzisa.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitatea in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness este permisa fara a depasi 50% din capacitatea maxima a spatiului, cu asigurarea unei suprafete de minimum 7 mp pentru fiecare persoana.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004960 (s)