News Flash:

Mai multi turisti disparuti in padurile din judetul Bihor, salvati de salvamontisti

29 Ianuarie 2017
1011 Vizualizari | 0 Comentarii
turisti balea
Salvatori din doua judete – Arad si Bihor – au intrat in alerta vineri dupa-amiaza, dupa ce au primit un apel de ajutor din partea a cinci turisti rataciti. Acestia s-au pierdut pe raza comunei Lunca, din Bihor, intr-o zona impadurita, la aproximativ 10 kilometri de localitatea Sustiu si circa 15 kilometri de Moneasa, anunta Digi24.

Conform apelului, cei cinci cetateni maghiari (trei adulti si doi copii – n.n.) se indreptau spre Arieseni, insa din cauza faptului ca, la un moment dat, nu au mai putut continua drumul cu autoturismul, s-au deplasat pe jos, in directia semnalata de un indicator turistic (care indica un canton silvic „Varatec”, nu o localitate), realizand ulterior ca nu au posibilitatea sa ajunga la nicio localitate din zona, nestiind exact unde se afla”, au transmis reprezentantii ISU „Crisana”.
Imediat pe urmele celor cinci au pornit echipe din cadrul Salvamont, ISU „Crisana”, Politiei si Jandarmeriei Bihor, dar si de la Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Lunca. Pentru ca in acel moment nu se stia cu exactitate unde sunt persoanele ratacite, au fost mobilizate echipaje din Arad ale ISU, Salvamont si Jandarmeriei.

Dupa doua ore de la primirea apelului, Salvamont-Salvaspeo Bihor a anuntat dispeceratul ISU „Crisana” ca cei trei adulti si cei doi minori au fost gasiti pe drumul forestier dintre Sustiu si Moneasa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007993 (s)