News Flash:

Ipoteze socante despre Sebastian Ghita

29 Ianuarie 2017
1251 Vizualizari | 0 Comentarii
sebastian ghita2
Mogulul media Sebastian Ghita a socat lumea politica si opinia publica prin dezvaluirile sale. Episoadele cu Sebastian Ghita ajungeau cu o precizie de ceas elvetian in studiourile Romania TV, unde jurnalistii le prelucrau si le dadeau pe post, potrivit stiripesurse.


Am avut opt astfel de episoade, difuzate la 1-2 zile distanta una de cealalta. Dupa episodul opt a izbucnit un mega-scandal. In acest episod, Ghita a explicat cu i-a platit lui Florian Coldea si sotiei acestuia concedii in insule exotice sau la Paris, la Dysneland.
Din acest moment, evolutia este cunoscuta. Florian Coldea este anchetat de SRI, este gasit nevinovat, dar cu toate acestea este trecut pe linie moarta de directorul Eduard Hellvig. Intervine si Comisia de control a SRI din Parlament, care afla ca Florian Coldea confirma cele spuse de Sebastian Ghita, insa arata ca si-a platit personal vacantele. Cu toata forta de care dispune, SRI nu a putut preciza daca facturile prezentate de Coldea erau sau nu falsificate, asa cum a spus Sebastian Ghita.
Ei bine, dupa tot acest scandal, Sebastian Ghita a amutit brusc si fara niciun avertisment. Unii ar spune ca nu mai are munitie, dar acest lucru este greu de crezut, din moment ce Ghita vorbea despre intalniri private cu Kovesi si Coldea, intalniri de la care este imposibil sa nu fi pastrat niste "amintiri", un om atat de pasionat de tehnologie ca Ghita Sebastian.



Din acest moment functioneaza doua ipoteze:


1. Tinta exclusiva a dezvaluirilor era daramarea lui Florian Coldea si odata atins acest obiectiv nu mai avea rost sa continue serialul. Chiar daca opinia publica era interesata si de alte dezvaluiri, din punct de vedere strategic nu aducea niciun avantaj, pentru ca Ghita ar fi irosit munitie. Nu putem sa nu ne gandim ca o anumita forta din SRI ii pusese gand rau lui Florian Coldea, iar Sebastian Ghita a fost doar un pion trimis sa-l anihileze pe "omul cel mai puternic din Romania". La schimb, Ghita primeste protectie din partea SRI, in fata tavalugului de dosare care ii vin de la DNA si care sunt facute de echipa Laurei Codruta Kovesi, parte din echipa lui Florian Coldea.


2. Din partea SRI a venit anuntul ca Sebastian Ghita a fost localizat. Este posibil ca acesta chiar sa fi fost localizat, iar acest lucru sa-l fi speriat sau mai este posibil ca Sebatian Ghita sa nu mai trimita inregistrarile de teama ca ar putea fi interceptat foarte usor de SRI.


In ambele ipoteze, relatia dintre SRI si Sebastian Ghita este foarte controversata, iar in spatele cortinei se pretrec multe lucruri despre care opinia publica habar nu are. Un singur lucru este cert: dupa iesirea in decor a lui Coldea, in SRI se duce o lupta acerba pentru putere. Ramane de vazut daca noul "papusar" are interes sau un sa-l scape in continuare pe Sebastian Ghita sau nu.

sebastian ghita mega-scandal florian coldea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005164 (s)