News Flash:

DNA: "Nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi"

27 Ianuarie 2017
1375 Vizualizari | 0 Comentarii
codruta2
DNA sustine ca procurorul sef al institutiei "nu a participat la videoconferinte organizate de SRI si nu are instalate in birou terminale speciale prin care sa poata comunica instantaneu cu SRI". Reactia, in urma unor articole din mass-media privind colaborarea dintre cele doua institutii.
"Procurorul sef al DNA nu a participat la videoconferinte organizate de SRI, nici saptamanal, nici ocazional si nu are instalate in birou terminale speciale prin care sa poata comunica instantaneu cu SRI. Nu exista si nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kövesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori intalniri intre procurori si ofiterii de informatii in case conspirative. Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedura penal si Legea 78/2000", transmite DNA printr-un comunicat de presa.
Structura de parchet precizeaza ca nu exista o lege care sa prevada implicarea unui serviciu de informatii in modul de obtinere a probelor in dosarul penal si ca "niciun ofiter de informatii nu participa la audierea de catre procuror sau politist a unui martor sau administrarea unui alt mijloc de proba. Rolul serviciilor de informatii, conform legii, este sa sesizeze procurorul cu acele informatii pe care le detin si care au legatura cu infractiunile de coruptie".
DNA sustine ca serviciile de informatii nu au nicio atributie in desfasurarea propriu-zisa a urmaririi penale, sustinand ca practicile la care se face referire in spatiul public sunt "absurde", persoanele cercetate avand la dispozitie instrumente legale prin care sa le fie protejate drepturile.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1347 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004419 (s)