News Flash:

Locuitorii din Chisoda au facut o petitie pentru a convinge primaria sa le asfalteze strazile pline de gropi si noroi

3 Decembrie 2021
447 Vizualizari | 0 Comentarii
drum in lucru

In 2021, mai rau ca intr-un sat uitat de lume. Locuitorii din Chisoda au facut o petitie online pentru a convinge Primaria Giroc si consiliul local al comunei sa le asfalteze drumurile pline de gropi. Este vorba despre strazile Orizont, Strugurilor si Parului. Dar nu sunt singurele strazi care tin de comuna Giroc care n-au vazut niciodata asfalt. Primaria nu are bani.
 
 
„Va adresam aceasta petitie in numele celor care locuiesc si sunt proprietari pe strazile Orizont, Strugurilor, Parului – sat Chisoda, comuna Giroc. Cu totii impartasim preocupari comune pentru mai bunul mers al lucrurilor in comuna Giroc, asa incat speram sa tratati cu egala seriozitate nemultumirile tuturor, indiferent de zona in care locuim. Aceasta petitie se vrea una a promovarii dialogului intre comunitate si administratia locala, dar si a responsabilizarii. In calitatea noastra de contribuabili, consideram ca de o parte din banii pe care-i platim ca taxe si impozite ar trebui sa beneficieze si comunitatea noastra, prin programe de imbunatatire a infrastructurii si pentru cresterea calitatii vietii”, se arata in petitie.

„Strazile noastre sunt pline de capcane la fiecare pas”
Autorii petitiei spun ca drumurile Orizont, Strugurilor, Parului sunt folosite de zeci de soferi si pietoni, in fiecare zi. In orice luna din an, acestea sunt pline de „capcane la fiecare pas”.

„Dorim sa ne exprimam ingrijorarea cu privire la starea Strazilor Orizont, Strugurilor, Parului, fiind drumuri carora le lipseste asfaltul si reteaua de colectare a apei pluviale, drumuri pline de gropi, denivelari si praf sau noroi. Sunt strazi parcurse zilnic de automobile si pietoni.

Situatia este si mai grava in sezonul ploios sau la iesirea din iarna. Pentru a fi foarte exacti, trebuie sa spunem ca in oricare din lunile anului strazile noastre sunt pline de capcane la fiecare pas si, prin degradarea continua a suprafetei de rulare pe zone din ce in ce mai mari, au devenit de mult timp pur si simplu drumuri de tara foarte prost intretinute. O consecinta directa si grava a starii carosabilului este cantitatea foarte mare de praf ce se ridica in atmosfera la trecerea autovehiculelor, care afecteaza practic toate locuintele din zona, nu doar pe cele din imediata apropiere a drumurilor. Praful se ridica indiferent de viteza de rulare a masinilor, iar unele masini chiar circula cu viteze mari”, mai povestesc locuitorii din Chisoda.

Vor „termene precise”
Autorii petitiei solicita asfaltarea strazilor Orizont, Strugurilor, Parului, construirea retelei de canalizare pentru colectarea apei pluviale si „toate cele necesare pentru a putea circula in siguranta in orice perioada a anului.

„Va solicitam in consecinta sa ne raspundeti in termenul legal. Nu printr-un mesaj care sa se limiteze la «Nu sunt bani, nu avem ce face, mai lipseste o hartie, punct», ci prin unul cat se poate de documentat si cat mai la subiect, in care sa ne spuneti daca, cum si cand vor fi rezolvate aceste probleme, cu termene precise. Am vrea, spre a va dovedi deschiderea noastra, sa mai adaugam si ca luam in calcul si transmiterea acestei petitii – care, trebuie subliniat, ramane adresata dumneavoastra in fapt – si catre alte institutii, un demers onest si constructiv in esenta, care ar trebui sa aiba o influenta pozitiva asupra rezolvarii necesitatilor noastre”, transmit autorii petitiei.

Primaria Giroc nu are buget
Reprezentantii Primariei Giroc spun ca drumurile nu au fost incluse in planul de asfaltare, care oricum nu prea exista. Li s-ar fi explicat acest lucru si locuitorilor, iar unii s-au pus de acord sa cumpere ei piatra si primaria sa ii ajute cu utilaje pentru a o compacta.

„Planul de asfaltare nu este, pentru ca nu avem buget. Le-am explicat ca nu avem buget. Strada Parului este inclusa pentru pietruire, pentru Orizont am vorbit cu locuitorii si au spus ca o sa achizitioneze ei piatra si noi sa o intindem si sa o compactam. Daca ne ramane piatra de la alte strazi, vom pune si pe Strugurilor, dar in functie de ce ramane prin reprofilarea strazilor. Ele au mai fost pietruite, nicicare nu este la nivel de pamant”, ne-a declarat Dan Virtosu, viceprimarul din Giroc.

Edilul spune ca toate strazile vor fi asfaltate atunci cand va exista buget, dar primaria a depus mai multe proiecte pentru modernizarea strazilor pe programe nationale, cum ar fi Anghel Saligny.

„Din bugetul local prea putin putem asfalta. Undeva la 40 de milioane de lei a fost bugetul anul acesta, pentru functionare consumam cam 85%, ne ramane foarte putin pentru investitii”, a conchis Virtosu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006050 (s)