News Flash:

Licitatie pentru noua cladire a Spitalului Judetean Timisoara, cu Urgente, Centru de Arsi si heliport

25 Ianuarie 2022
325 Vizualizari | 0 Comentarii
cladire noua

Ministerul Sanatatii a lansat o licitatie internationala pentru construirea unei cladiri in incinta Spitalului Judetean Timisoara. In aceasta noua cladire vor functiona Unitatea de Primiri Urgente, Centrul de Arsi si 25 de sali de operatie. De acest proiect se vorbeste de cativa ani, iar acum se fac primii pasi concreti pentru realizarea lui. Daca licitatia decurge conform programului, piatra de temelie va fi pusa in aceasta primavara, spune managerul „Judeteanului”...
 
 
In noua cladire, care initial trebuia sa adaposteasca si noua maternitate a Spitalului Judetean, vor functiona mai multe compartimente. Maternitatea se va face langa spital (in dreapta, langa un supermarket), asa ca noua cladire pentru care se da startul licitatiei competitive va adaposti Unitatea de Primiri Urgente si SMURD, cu 58 de posturi, Centrul de Arsi, avand sase boxe pentru mari arsi, sase rezerve pentru arsi intermediari si post-critici si cinci paturi pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva, Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva cu 27 de posturi, Blocul Operator cu 25 de sali de operatie si spatiile conexe (Sterilizare, Farmacie, spatii administrative si logistice, spatii tehnice, adapost ALA etc.). Pe cladire va functiona si un heliport.

„Ministerul Sanatatii a lansat procedura de licitatie internationala competitiva pentru construirea cladirii de interconectare din incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Branzeu” Timisoara!
Este vorba de cei 50 de milioane de euro pe care am reusit sa ii obtinem la sfarsitul anului 2020, cu contributia Consiliului Judetean Timis, a Prof. Sandesc Dorel si a multor altora, de la Ministerul Sanatatii prin fonduri de la Banca Mondiala.
Daca licitatia decurge conform programului, vom pune piatra de temelie pentru noua cladire in valoare de 50 de milioane de euro in martie-aprilie anul acesta”, scrie Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Planuri pentru realizarea noii cladiri au fost facute publice prin anul 2016, cand aceasta urma sa cuprinda si noua maternitate si sa conecteze Urgentele cu sectiile unde sunt repartizati bolnavii pentru evaluare si tratament.

Maternitatea se realizeaza separat, in dreapta cladirii spitalului, asa ca noua cladire va adaposti sectiile mai sus mentionate. Noua cladire care urmeaza sa apara in zona Spitalului Judetean din Timisoara va fi amplasata intre actuala cladire principala a unitatii sanitare, Casa Austria si Ortopedie. In noua cladire este prevazuta o structura care la baza sa aiba Unitatea de Primiri Urgente, de unde cazurile se pot indrepta direct spre toate sectiile, Ortopedie, Casa Austria, Spitalul Judetean.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005086 (s)