News Flash:

Inspectorii sanitar-veterinari din Caras-Severin au pus sechestru pe mai multe tone de produse lactate

27 Iulie 2016
966 Vizualizari | 0 Comentarii
lactate2
Inspectorii sanitar-veterinari au pus sechestru pe 5.000 de kilograme de branza si cascaval, in urma unui control de rutina efectuat de catre Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arad la o fabrica de produse lactate din judet, recent pusa in functiune, unde au fost descoperite o serie de nereguli, a informat directorul executiv al institutiei, dr. Viorel Agud. 
Potrivit sursei citate, fabrica respectiva nu efectuase analizele necesare in cazul laptelui care era folosit la fabricarea produsului finit, fapt care putea sa puna in pericol siguranta consumatorilor. 
In aceste conditii, inspectorii DSVSA Arad au confiscat cinci tone de branza si cascaval, produsele urmand sa fie distruse intr-o unitate specializata, pentru a se evita aparitia unor evenimente neplacute. De mentionat faptul ca, fiind recent pusa in functiune, fabrica producea pe stoc, astfel incat produsele sale nu au ajuns in magazine. 
"In urma verificarilor efectuate la o unitate de procesare a laptelui, ca materie prima, inspectorii DSVSA au depistat produse (branza si cascaval) obtinute din lapte care nu avea efectuate analizele privind calitatea (lapte neconform). Urmare a acestui fapt a fost supusa sechestrului cantitatea de 5.000 kilograme produs finit (branza si cascaval) care urmeaza sa fie denaturata la o unitate specializata. Mentionam ca din lotul cu probleme nu a ajuns spre comercializare nicio cantitate din acest produs", a declarat marti, potrivit unui comunicat de presa, Viorel Agud. 
Surse din interiorul DSVSA Arad au precizat pentru AGERPRES ca firma in cauza achizitiona laptele folosit ca materie prima de la diferite persoane fizice care, avand un numar mic de animale, nu isi permit sa duca laptele la analize. Mai mult, nici producatorul nu facea analizele necesare. Inspectorii sanitar-veterinari au depistat neregulile in urma unui control de rutina, cand au observat faptul ca exista o diferenta mare intre produsul finit si intrarile de lapte. 
"Atragem atentia tuturor procesatorilor de lapte asupra obligativitatii efectuarii analizei calitative a laptelui materie prima si a posibilitatii demonstrarii in orice moment a starii de sanatate a animalelor de la care provine acest lapte (Reg.C.E.853/2004, sectiunea IX). De asemenea, sfatuim populatia sa cumpere produse de origine animala doar din unitati autorizate sanitar veterinar, sa verifice valabilitatea produsului achizitionat si modul de pastrare al acestora in momentul achizitionarii", a adaugat directorul executiv al DSVSA Arad. AGERPRES

dsvsa arad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005868 (s)