News Flash:

Primaria Oradea vrea sa intre in actionariatul Aeroportului, alaturi de CJ

25 Iulie 2016
944 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport oradea
Primaria Oradea vrea sa intre in actionariatul Aeroportului, alaturi de Consiliul Judetean, si sa contribuie la subventionarea activitatii acestuia, cu suma de 500.000 de euro anual, in special pentru atragerea cat mai multor companii low-cost care sa opereze zboruri de pe aeroportul bihorean, a anuntat, vineri, primarul Ilie Bolojan. 
'Pentru Consiliul Judetean Bihor, cea mai importanta problema este operarea Aeroportului Oradea. Cerem actualei conduceri a CJ Bihor sa se ocupe prioritar de a face toate demersurile ca de pe Aeroportul Oradea sa se poata decola si ateriza catre cat mai multe destinatii. Grupul de consilieri locali si judeteni PNL sunt mandatati sa voteze o propunere a Primariei Municipiului Oradea, de a sustine Aeroportul, prin intrarea in actionariatul Aeroportului Oradea si prin subventii de pana la 500.000 de euro anual', a declarat, in conferinta de presa, Bolojan. 
Primarul a subliniat ca aeroportul si pista de decolare-aterizare au fost modernizate, cu fonduri europene, la standarde internationale, avand in prezent 'capacitatea de a prelua orice tip de avioane.' 
Apelul edilului catre noua conducere a deliberativului judetului, sustinuta de UDMR-PSD-ALDE, vine in contextul in care Consiliul Judetean are deja aprobata o schema de subventionare a viitoarelor zboruri de la Oradea, iar participarea Primariei Oradea ar urma sa degreveze financiar Consiliul Judetean. 
Pentru municipiul Oradea, a subliniat Bolojan, este foarte importanta o buna conectivitate, o legatura cat mai fluenta atat cu Capitala, cat si cu alte destinatii europene. 
'Aproximativ 60% din pasageri sunt operati de companii low-cost, in Romania. Daca nu atragem low-cost pentru municipiul Oradea, va fi o problema majora pentru municipiul nostru, va fi incetinita dezvoltarea. Sunt cateva zone la care trebuie sa fim conectati: Capitala Romaniei, dar la preturi acceptabile, precum si legaturi externe catre cel putin trei-patru destinatii, cum ar fi nordul Italiei, Germania sau sudul Marii Britanii,' a mai spus Bolojan. 
Primarul a mentionat ca, potrivit statisticilor, traficul pe Aeroportul Oradea ar putea sa creasca cu o medie de 20% in urmatorii ani, astfel incat, in 10 ani, sa se ridice la 250-300.000 de pasageri anual, interval in care aeroportul ar deveni sustenabil si nu ar mai avea nevoie de subventii. AGERPRES

primaria oradea actionariatul aeroportului consiliul judetean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004818 (s)