News Flash:

Incepe organizarea pe santierul viitoarei descarcari de pe A1, la Sanandrei

23 Septembrie 2021
370 Vizualizari | 0 Comentarii
santier

Antreprenorul viitorului drum de legatura intre A1 si DN 69 Timisoara - Arad va intra in curand pe santier. Cercetarile arheologice au avansat si ele. Au fost descoperite noua situri cu potential arheologic.
 
„Au avansat cercetarile arheologice pe traseul viitorului drum de legatura dintre autostrada #1 si DN 69 Timisoara – Arad, iar in scurt timp se va incepe realizarea de drumuri tehnologice pentru accesul pe santier si platforme pentru structuri. In total sunt noua situri arheologice stabilite pentru a fi cercetate si descarcare de sarcina arheologica. Momentan, a fost inchis un sit arheologic si sunt in curs de cercetare alte cinci situri”, transmite DRDP Timisoara.

Lucrarile de cercetare arheologica pe santier sunt realizate de Muzeul Judetean Satu Mare de la inceputul lunii august.

Pentru santierul drumului de legatura din Timisoara cu A1 s-a dat unda verde in luna martie. Licitatia pentru „proiectare si executie «drum de legatura Autostrada A1 Arad-Timisoara – DN69” a avut un singur ofertant, contractul fiind semnat cu Todini Costruzioni Generali S.p.A., la valoarea de 189,6 milioane de lei, adica aproape 38 de milioane de euro. Durata acestuia este de 24 de luni, din care sase pentru proiectare.

La inceputul lunii iulie, ministrului Transporturilor anunta ca a fost emisa autorizatia de construire. Acestea vor dura 18 luni.

Viitorul drum de legatura va avea 10 kilometri si va incepe cu 300 de metri inaintea intersectiei existente deja intre drumul Timisoara – Arad si cel ce duce spre localitatea Sanandrei. De aici se va face un nod rutier spre A1. Viteza maxima de circulatie pe aceasta legatura va fi de 100 de kilometri pe ora.

Banii vin prin POIM 2014-2020. Drumul va avea sapte ani garantie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005761 (s)